1.4.13

Έκτακτες περιπολίες ΣΔΟΕ κατά της φοροδιαφυγής...

Από γειτονιά σε γειτονιά
Έκτακτα μέτρα φορολογικών ελέγχων αποφάσισε αιφνιδιαστικά χθες αργά το βράδυ η κυβέρνηση. Τουλάχιστον 85 περιπολικά αυτοκίνητα και 28 μοτοσικλέτες με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας θα...
περιπολούν στους δρόμους της Αθήνας και θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Ε" και του "Enet.gr" τα καταστήματα στόχος του ΣΔΟΕ θα είναι καφετέριες, εστιατόρια, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, τυροπιτάδικα, φαστ φουντ, ζαχαροπλαστεία και άλλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα εξοικονομήσει πόρους για τις ανάγκες κίνησης των συγκεκριμένων οχημάτων καθώς εκτιμάται ότι τα έσοδα αναμένεται να υπερκαλύψουν κατά πολύ τα έξοδα κίνησής τους.

Μοναδικό πρόβλημα, φαινόταν μέχρι αργά το βράδυ, η σχετική άρνηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ να οδηγήσουν στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων τα συγκεκριμένα οχήματα που από την ΕΛ.ΑΣ. παρέμεναν παροπλισμένα λόγω έλλειψης κονδυλίων για καύσιμα, και λόγω των περικοπών των μισθών τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεσμεύτηκε πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να εφοδιάσει τα συγκεκριμένα οχήματα με καύσιμα, για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Και να δώσει μπόνους στους υπαλλήλους, αναλόγως των αποτελεσμάτων των ελέγχων.

Τα 85 αυτοκίνητα και οι 28 μοτοσικλέτες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ειδικής ομάδας του υπουργείου Οικονομίας, θα χρειαστούν περίπου 3.860 ευρώ σε καύσιμα για να κινηθούν για μία εβδομάδα. Σύμφωνα, όμως, με το απόρρητο σχέδιο του υπουργείου, οι ειδικές αυτές ομάδες αναμένεται να συλλέξουν έσοδα που ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτά μόλις σε μία εβδομάδα.
Αναμένεται να δούμε τα αποτελέσματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: