30.4.13

Ο Λέτα καταργεί τις φορολογικές αυξήσεις Μόντι ...



Ο Ενρίκο Λέτα, ο νέος κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας ακύρωσε τις προγραμματισμένες φορολογικές αυξήσεις ύψους 6 δισ. ευρώ στις οποίες είχε προχωρήσει ο τεχνοκράτης προκάτοχός του. Ανακοινώνοντάς το...
πρόγραμμά του κατά την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο της Ιταλίας, ο κ. Λέτα δήλωσε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει «κρίση νομιμότητας» και υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξει ρότα μακριά από τη λιτότητα. Δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα επισκεφθεί το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι για να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του.

«Μόνο με δημοσιονομική λιτότητα θα πεθάνουμε» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του φόρου ακινήτων τον Ιούνιο και δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ τον Ιούνιο όπως είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση Μόντι.

Δεσμεύθηκε όμως, ότι η Ιταλία θα τηρήσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει λάβει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πού θα βρεθούν τα 6 δις. ευρώ που είχαν υπολογιστεί από αυτούς τους φόρους.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: