27.4.13

«Κίτρινη κάρτα» σε Μανιτάκη, Ρουπακιώτη, Βρούτση από Μαξίμου...

Την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί σειράς υπουργών τις τελευταίες μέρες, καθώς έπληξαν συνολικά την κυβερνητική εικόνα σε μια περίοδο κατά την...
οποία ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να εμπεδωθεί η αίσθηση ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Έτσι, την Παρασκευή, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΚΑΪ το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε «κίτρινες κάρτες» στους κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τη διάταξη περί συμβασιούχων, ενώ αποστάσεις υπήρξαν και από τον Γιάννη Βρούτση που εισηγήθηκε τη ρύθμιση για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Ειδικότερα, στους κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη καταλογίζεται «ασυνεννοησία» για την επίμαχη ρύθμιση και αναφέρεται ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είχε ενημερωθεί για τη διάταξη του κ. Βρούτση, η οποία επίσης τελικά αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων και από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, η ένταση στις σχέσεις των κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη παραμένει αμείωτη, καθώς την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως «έπρεπε πριν φτιάξουν αυτό το τερατούργημα να απευθυνθούν στον υπουργό Δικαιοσύνης». Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν αντίκτυπο και για τη ΔΗΜΑΡ, που έχει υποδείξει τους δυο υπουργούς, παρότι στελέχη της υποστηρίζουν πως το θέμα που ανέκυψε πρέπει να θεωρείται λήξαν.

«Έπρεπε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρχουν φαινόμενα ασυνεννοησίας, αναφέροντας ότι «ίσως κάποιοι να μην έχουν συντονιστεί στον τρόπο λειτουργίας.»

Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας και η διατύπωση της διάταξης για την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων είναι θέμα των υπουργών και δεν έχει να κάνει με αλλαγές στον κώδικα δικονομίας...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: