2.3.13

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η πώληση T-shirt με σύνθημα υπέρ του βιασμού...

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Βρετανία εξαιτίας της πώλησης T-shirt με συνθήματα υπέρ του βιασμού και της βίας.

Τα T-shirt, στα πρότυπα του... συνθήματος «Keep Calm...» πωλούνταν στο βρετανικό Amazon, το μεγαλύτερο κατάστημα διαδικτυακών πωλήσεων.

Ένα από τα μπλουζάκια έγραφε «Keep Calm and rape a lot» (Να είσαι ήρεμος και να βιάζεις πολύ) και το κατασκεύαζε η αμερικανική εταιρεία Solid Gold Bomb, η οποία σε ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι η φράση ήταν αποτέλεσμα... λάθους.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, το μεσημέρι του Σαββάτου το Amazon εξακολουθούσε να πωλεί T-shirt με το σύνθημα «Keep Calm and hit her» (Να είσαι ήρεμος και να την χτυπάς) και «Keep Calm and knife her» (Να είσαι ήρεμος και να την μαχαιρώνεις).

Ωστόσο, τα T-shirt πρόκειται να αποσυρθούν σταδιακά.

Τα συνθήματα βασίζονται στη δημοφιλή φράση «Keep Calm and Carry On» (Να είσαι ήρεμος και να προχωράς μπροστά), προπαγανδιστικό σύνθημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η φράση αυτή έχει γνωρίσει δεκάδες παραλλαγές: από Keep Calm and Dream On (Να είσαι ήρεμος και να ονειρεύεσαι) μέχρι Keep Calm and Use The Force που παραπέμπει στο σύμπαν του Star Wars.

Τις επικρίσεις δέχεται όχι μόνο η αμερικανική εταιρεία, αλλά και το Amazon που εξακολουθεί να διαθέτει τα προϊόντα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Εργατικών, Λόρδος Πρέσκοτ δήλωσε στο Twitter: «Πρώτα το Amazon αποφεύγει να πληρώσει βρετανικό φόρο. Τώρα βγάζει λεφτά από την ενδοοικογενειακή βία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: