3.3.13

Η γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ εκφυλίζεται σε παραταξιακό show...

Το ΔΣ ΕΣΗΕΑ οργανώνει συνέλευση και επτάωρη στάση εργασίας, χωρίς εισήγηση ενότητας και δράσης

Χωρίς κείμενο κοινής εισήγησης, έστω δέκα αράδων με τα στοιχειώδη πράγματα, που πρέπει να κάνει ενωμένος ο... κλάδος των δημοσιογράφων μπας και κάτι περισώσει, πριν την τελική ισοπέδωση, κατεβαίνουν τα έντεκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ στη γενική συνέλευση, που οι ίδιοι αποφάσισαν να συγκαλέσουν την Δευτέρα για τον ΕΔΟΕΑΠ. Για τη συνέλευση θα γίνει στάση εργασίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να πετύχει απαρτία με συμμετοχή περίπου 1500 μελών. Οι συνδικαλιστές συμφώνησαν να γίνει η συνέλευση αλλά οι συζητήσεις για κοινή εισήγηση έπεσαν όλες στο κενό. Χτυπούν ήδη τύμπανα προεκλογικού πολέμου. Πρόκειται για απολύτως μεθοδευμένη ιστορία. Η απουσία εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ ανοίγει το παιχνίδι στις παρατάξεις και τις προσωπικές στρατηγικές. Έχει ήδη αρχίσει να πέφτει βροχή, μέσω διαδικτύου, ο χαρτοπόλεμος των παρατάξεων και να ανεβαίνουν οι τόνοι των καταγγελιών, της σκανδαλολογίας, των υποσχέσεων και της ανέξοδης προπαγάνδας, σαν τρέιλερ του έργου, που θα παιχτεί στη συνέλευση. Τα γνωστά πρόσωπα, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και των παρατάξεων, που όλοι πλέον οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, σε κάθε μαγαζί, εφημερίδα, ραδιόφωνο τηλεόραση έχουν δει να παρελαύνουν όταν γίνονται απολύσεις, χάνονται συμβάσεις, τσακίζονται οι μισθοί, ισοπεδώνεται το σήμερα και το αύριο της ενημέρωσης, αυτά τα ίδια πρόσωπα που πατάνε την κασέτα και εκφωνούν παράλληλους μονολόγους, αυτοί που σκοτώνονται για τις τυφλές απεργίες και το μόνο που ξέρουν είναι να περιγράφουν τις νίλες του κλάδου, ενώ εκλέγονται για να τις εμποδίζουν θα δράσουν πάλι στο Κάραβελ. Ο κλάδος, η Ένωση, ο ΕΔΟΕΑΠ τα Ταμεία για αυτούς είναι μόνον η αφορμή. Ας είναι καλά οι παρατάξεις τους, που τους συντηρούν στις καρέκλες τους. Κοντολογίς χρησιμοποιείται η ιστορία της συνέλευσης, με πρόσχημα δήθεν τον ΕΔΟΕΑΠ, για να γίνει μπροστά σε ακροατήριο, η γνωστή παρέλαση των παρατάξεων και των υποψηφίων τους για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ, αφού πίσω από όλα αυτά παίζεται ακριβώς η μεθόδευση των κοινών εκλογών.

Το παιχνίδι των παρατάξεων στην ΕΣΗΕΑ εμποδίζει τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ. Κωλυσιεργούν ροκανίζοντας τις αποκλειστικές προθεσμίες του νόμου (το Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ έχει ισχύ νόμου) και ρισκάροντας το φάρμακο και τη σύνταξη των ασφαλισμένων; Διότι:

-Πρώτον, τρέμουν το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών του παραταξιακού συνδικαλισμού της ΕΣΗΕΑ με τον κλάδο. Πηγαίνοντας η ΕΣΗΕΑ σε εκλογές μόνη της το Μάιο με τη λήξη της θητείας του Συμβουλίου της, χωρίς την ατζέντα του ΕΔΟΕΑΠ, είναι αναγκασμένη να ανοίξει επιτέλους τη δική της ατζέντα και να απολογηθεί για τα σαπάκια και τις γαλέρες που κατέκλυσαν τη μαύρη θάλασσα των ΜΜΕ την τελευταία διετία, κάτω από τη μύτη των συνδικαλιστών της.

-Δεύτερον, πρέπει να διερευνηθεί αν πράγματι κάποιοι έχοντας πεμπτοφαλαγγίτες στον κλάδο προσπαθούν να στήσουν στο παρασκήνιο τη σύνθεση μιας νέας πειθήνιας διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ. Μιας διοίκησης η οποία θα κάνει πίσω στις δικαστικές ενέργειες που δρομολόγησε η απερχόμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ κατά της ληστείας των αποθεματικών, του PSI και της Τράπεζας της Ελλάδας. Μια βολική διοίκηση που θα παραδώσει το Ταμείο ως λάφυρο στον ΕΟΠΥΥ, δεν θα κυνηγάει τους επίλεκτους της Τρόικας, δεν θα ενοχλεί τους εκδότες για τα χρέη τους και δεν θα συγκρούεται στα ίσια με το εμπόριο της Υγείας.

-Και τρίτον για να πετύχουν τα δικά τους παραταξιακά και προσωπικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, μέσα από τις απίθανες κόντρες και συμμαχίες τους, που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, με στόχο τη διατήρηση της συνδικαλιστικής και για κάποιους την εξασφάλιση μιας κομματικής ή και βουλευτικής καρέκλας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο. Στο Κάραβελ ξενοδόχος θα είναι ο κλάδος. Δεν πρόκειται να είναι τα αρκουδάκια που θα χορεύουν στο ρυθμό που τους χτυπάνε τα ντέφια των αρκουδιάρηδων…..
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: