26.3.13

Ποιοι θα βάλουν χρήματα στο Mega;...




Αν και η είδηση της ανακοίνωσης της Τηλέτυπος ΑΕ για σύγκλιση γενικής συνέλευσης των μετόχων με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 18 Απριλίου, έγινε δεκτή με ανακούφιση, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί στο Mega, οι διαρροές από... τα περιβάλλοντα των εκδοτών που ακολούθησαν, άλλαξαν πάλι το κλίμα και τη διάθεση.

Μπορεί ο άμεσος στόχος των στελεχών του καναλιού να είναι η επανάκτηση της αδιαμφισβήτητης πρωτιάς, σε ενημέρωση και ψυχαγωγία, η έλλειψη ρευστού και οι κακές συνθήκες στην αγορά, εντείνουν την αγωνία και τον προβληματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκδότες του μεγάλου καναλιού, εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ ο ένας τουλάχιστον να δηλώνει χολωμένος, με τη συμπεριφορά του άλλου… Άνθρωποι πολύ κοντά στους εκδότες που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες, υποστηρίζουν ότι «Θα αργήσει να μπουν χρήματα στο Mega… Θα προηγηθεί η εξυγίανση και όλα τα άλλα έπονται». Άλλες πληροφορίες από το περιβάλλον έτερου εκδότη αναφέρουν ότι, «Η απόφαση της γενικής συνέλευσης σε περίπτωση που εγκρίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δεν συνεπάγεται και αυτόματη υλοποίηση, δηλαδή, άμεση χρηματοδότηση του καναλιού». Ο συνομιλητής μας, προτείνει «Υπομονή» στους ενδιαφερόμενους, και καταλήγει με την αινιγματική φράση, «Το θέμα είναι ποιοι θα βάλουν τα χρήματα»!

Συμπέρασμα: το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Mega, με αποτέλεσμα – μεταξύ άλλων, τα στελέχη του, να αδυνατούν να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί πριν το καλοκαίρι. Την ίδια περίοδο, δηλαδή, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, θα κριθεί η τύχη και το μέλλον του καναλιού, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές ακόμη και στη μετοχική του σύνθεση. Δυστυχώς όλα αυτά, έχουν αποδέκτες τους εργαζόμενους που θα υποστούν για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, τις συνέπειες ενός νέου προγράμματος εξυγίανσης που θα αποφασιστεί ερήμην τους!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: