13.3.13

Θεσμική λογοκρισία για το δάνειο του Mega! ...



Στο “αρχείο” του ΕΣΡ η υπόθεση της μή μετάδοσης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ (αλλιώς λογοκρισία) για τους όρους με τους οποίους χορηγήθηκε το δάνειο στο Mega! Σύμφωνα με...

το αιτιολογικό της χθεσινής απόφασης της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, είναι στη διακριτική ευχέρεια του σταθμού να προβάλλει τις ανακοινώσεις των κομμάτων, με βάση και προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ.
Το ΕΣΡ όμως δεν έλαβε υπόψη του, το εύλογο ενδιαφέρον που προκάλεσε το υψηλό ομολογιακό δάνειο 98 εκατ. ευρώ προς το οποίο ήταν και το τελευταίο που δόθηκε σε ΜΜΕ, πριν οι τράπεζες περάσουν στο καθεστώς επιτήρησης από την Τρόικα και συνεπώς το πολιτικό ζήτημα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το δάνειο στο Mega έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα -και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία και δεν μεταδόθηκε- αφορούσε τους όρους με τους οποίους εκχωρήθηκε στον Τηλέτυπο, σε μια εποχή που τα δάνεια είναι ένα ...σπάνιο γεγονός. Πολύ δε περισσότερο, όταν για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο το κανάλι επέτεινε τη σύγχυση καθώς στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε πως έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, ενώ από το δελτίο ειδήσεων του διέψευδε τον ...εαυτό του, κάνοντας λόγο για 10 εκατ. ευρώ.

Το ΕΣΡ δεν συμμερίστηκε τα ερωτηματικά που προέκυψαν από τη στάση του καναλιού η οποία χρησιμοποιεί ένα σπάνιο δημόσιου συμφέροντος πόρο όπως είναι οι συχνότητες Στην απόφαση μειοψήφησε η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, η οποία πρότεινε να επιβληθεί σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό.


media-industry.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: