29.3.13

Ζητείται διαφάνεια στα media...



Το ζήτημα της διαφάνειας στα ΜΜΕ επαναφέρουν οι βουλευτές του ΣΙΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Στρατούλης με επερώτηση προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και στον υφυπουργό ΜΜΕ. Παράλληλα ζητούν “να...

κατατεθούν στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής όλα τα «Πόθεν Έσχες» των ιδιοκτητών ΜΜΕ, των υπαγόμενων στο Ν.3213/2003, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4065/2012”.

Το θέμα της Διαφάνειας στα ΜΜΕ παραμένει ανοικτό όπως αποδεικνύει η περίπτωση Λαυρεντιάδη, ο οποίος μαζί με το συνέταιρό του Κυριακίδη συγκέντρωσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ΜΜΕ και τώρα ο πρώτος είναι προφυλακισμένος με βαριές κατηγορίες και ο δεύτερος, έχει αποδράσει στη Λατινική Αμερική, ντυμένος παπάς.
“Οι καναλάρχες δικαιούνται να υπάρχουν, αλλά δεν δικαιούνται να κυβερνούν. Αν εμφορούνται από τη φιλοδοξία να κυβερνήσουν τον ελληνικό λαό, δεν έχουν παρά να μιμηθούν τον Ιταλό συνάδελφό τους, Σύλβιο Μπερλουσκόνι και να κατέλθουν στο λαό ζητώντας την ψήφο του” αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δύο βουλευτές περιγράφοντας όσα έχουν γίνει στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια: “η Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ορισμένους από τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ σε βαθμό κακουργήματος, σε άλλους έχει επιβάλλει ποινές φυλάκισης και περιοριστικά μέτρα με χρηματικές εγγυήσεις, άλλους έχει καλέσει σε ανάκριση ως κατηγορούμενους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλους για ποινικά αδικήματα, άλλους τους ελέγχει για τη λίστα Λανγκαρντ”.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν αν “έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» και αν ναι ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων τους” όπως και ποια είμαι η περιουσιακή κατάσταση των οικογενειών τους . Επίσης ζητούν να πληροφορηθούν για τους λογαριασμούς που διατηρούν, τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο, κ.α.


media-industry.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: