18.3.13

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup...


Αντιδράσεις για το κούρεμα στην Κύπρο, ακόμη και εντός της Ευρωζώνης...
Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιησουν σήμερα οι οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανού υπουργού Βόλφγνανγκ Σόιμπλε στη σκιά και των αντιδράσεων που... προκάλεσαν οι δηλώσεις Σόιμπλε ότι δεν ήταν ιδέα της Γερμανίας το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο. Μάλιστα εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αλλαγής της συμφωνίας ώστε να μην επηρεαστούν οι μικροκαταθέτες και επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμούσε μια άλλη λύση από αυτή που συμφωνήθηκε αλλά η απόφαση δεν ήταν δική της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λευκωσία, που μεταδίδει το Reuters, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το κούρεμα οι πρώτες 20.000 ευρώ των καταθέσεων ενώ το υπόλοιπο ποσό έως τις 100.000 ευρώ θα φορολογηθεί με 6,7% και πάνω από 100.000 ευρώ με 9,9%.

Έντονες αντιδράσεις διατυπώθηκαν για τη συμφωνία και από τη Μόσχα. Η απόφαση ελήφθη χωρίς να μας συμβουλευθούν ενώ είχαμε συμφωνήσει με τους συναδέλφους στην ευρωζώνη ότι θα υπάρξει συντονισμένη δράση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: