26.3.13

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου...

Την αποκάλυψη-βόμβα της εφημερίδας «Μακεδονία» πως έγιναν χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 12 εκατ. ευρώ μέσω τραπεζικών λογαριασμών υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης σχολιάζει ο... καταδικασμένος σε ισόβια για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης-μαμούθ από τα ταμεία του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, κάνοντας λόγο για σκόπιμη «καθυστέρηση της έρευνας».

«Περιέργως η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά την καταδίκη μας και με "καθυστέρηση" της έρευνας τουλάχιστον για μια πενταετία! Και μόνο η αποκάλυψη αυτή είναι μια πλήρης δικαίωση της σκευωρίας που στήθηκε προκειμένου να χυθεί το αθώο αίμα μας στον βωμό σκοπιμοτήτων για κατευνασμό της κοινής γνώμης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Μιχάλης Λεμούσιας.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποκάλυψη αυτή έγινε σχεδόν ένα μήνα μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης, που οδήγησε στην ισόβια κάθειρξη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Αρχικά η πρώην προϊσταμένη οικονομικού τμήματος στον Δήμο της πόλης είχε κατηγορηθεί για απλή συνέργεια, ωστόσο δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής εις βάρος της κι έτσι απαλλάχτηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και δεν δικάστηκε.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι η δημοτική υπάλληλος προς το παρόν δεν μπορεί να συνδεθεί εκ νέου με το σκάνδαλο υπεξαίρεσης, ούτε και να κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος. Αντίθετα, σε πρώτη φάση φαίνεται ότι θα της καταλογιστούν φορολογικά αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: