12.3.13

Κι όμως Αλέξη! ...



Ο Παπαχρήστος επιμένει και του εύχεται καλά ξεμπερδέματα -με το ΣΔΟΕ...

Διάβασα και εγώ τη διάψευση (ο Θεός να την κάνει διάψευση, δηλαδή) του καλού πελάτη της στήλης Αλέξη «είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Μητρόπουλου, παρότι είμαι και λίγο θυμωμένος μαζί του: δεν...

μου την έστειλε, αν και εγώ, ως όφειλα, από τις 3 Μαρτίου τον ψάχνω απεγνωσμένα, θα έλεγα, για να μιλήσω μαζί του επί του θέματος. Γράφει λοιπόν στην ανακοίνωσή του ο καλός μου πελάτης αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα της στήλης για την... παράλειψή του να εκδώσει αποδείξεις για την αμοιβή που εισέπραξε από τους κληρονόμους εκλιπόντος εφοπλιστή στις ΗΠΑ:
«Ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν από 14 χρόνια (1999). Αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα»... Και παραθέτει 13 έγγραφα στη σειρά, αλλά - φευ! - κανένα που να μοιάζει έστω (είμαι επιεικής στο να είναι κιόλας!) με απόδειξη. Δεκατρία έγγραφα, επαναλαμβάνω, αλλά ούτε μία απόδειξη!
Φυσικά δεν τον εγκαλώ ως προς αυτό - είναι άλλοι αρμόδιοι να το πράξουν, και το πράττουν ήδη. Θα αναφέρω μόνο δύο μικρές λεπτομέρειες διότι φαίνεται ότι κάπου τα έχει μπερδέψει τα πράγματα (ή προσπαθεί να τα μπερδέψει, θα σας γελάσω):
n το έμβασμα που δημοσιοποιεί αφορά είσοδο στη χώρα 750.000 δολαρίων. Τα χρήματα αυτά φορολογήθηκαν με 3%, γιατί εισήχθησαν το 2005 με βάση έναν νόμο του Αλογοσκούφη, τον 3259/2004. Το αποδεικτικό της εισαγωγής και ο φόρος που πληρώθηκε ΔΕΝ είναι απόδειξη παροχής υπηρεσιών! Αν ήταν απόδειξη, θα είχαν φορολογηθεί με συντελεστή 45%, αγαπημένε μου Αλέξη…

ο οικονομικός έλεγχος, για τον οποίο κομπάζει ότι τον απέδωσε λευκό στην κοινωνία, αναφέρει ότι:
α) τηρεί (ο Μητρόπουλος) βιβλία κατηγορίας Β' του ΚΦΣ τα οποία ΔΕΝ επιδείχθηκαν (κατά τον έλεγχο),
β) ουδέν φορολογικό στοιχείο επεδείχθη στον έλεγχο προς θεώρηση.
Προφανώς τα βιβλία και τα στοιχεία την ώρα του ελέγχου (ήταν και απόγευμα) είχαν πάει καμιά βόλτα γι' αυτό δεν επιδείχθηκαν στους ελεγκτές, ενδεχόμενο στο οποίο τείνω να καταλήξω διότι δεν θέλω να πιστεύω τίποτε άλλο. Αλλωστε, για να αντιληφθεί κανείς το αξιόπιστον της διάψευσης του Αλέξη «είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Μητρόπουλου αναφέρω απλώς ότι τα βιβλία που αναφέρονται προηγουμένως μόλις την Παρασκευή παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ προς έλεγχο, ο οποίος τώρα ξεκινάει - μαζί και το πάρτι!
Ευκαιρίας δοθείσης τον ενημερώνω, γιατί και αυτό φοβάμαι ότι το έχει ξεχάσει ή του διαφεύγει, ότι το ΣΔΟΕ διαθέτει επιστολή της αδελφής του εκλιπόντος εφοπλιστή, στην οποία αναφέρεται σαφώς ότι η αμοιβή προς τον ίδιο και τους άλλους δύο δικηγόρους που χειρίστηκαν τα κληρονομικά της οικογένειας και που ανερχόταν σε 1,6 εκατομμύρια δολάρια είχε κατατεθεί σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο.
Θα κλείσω για σήμερα όπως και χθες: Καλά ξεμπερδέματα, εύχομαι. Από καρδιάς...
Παλινόρθωση του δεξιού κατεστημένου
Αφήνω τον φίλο Αλέξη στις περιπέτειές του και στρέφω την προσοχή μου στις επενδύσεις, διότι με συνέχει και εμένα αυτή η αγωνία που διατρέχει το σύνολο της κυβέρνησης. Τουλάχιστον αυτό αντελήφθην διαβάζοντας τις εισηγήσεις μιας ημερίδας που διοργανώθηκε χθες στον Δημόκριτο (έχει καμιά σχέση με τα πυρηνικά η ανάπτυξη; Αναρωτιέμαι...) με θέμα «αναπτυξιακή στρατηγική», παρόντων του προέδρου Αντώνη και του αρμοδίου υπουργού. Αλλά πώς να γίνουν επενδύσεις όταν οι υπουργοί σου τις βλέπουν ως χώρο τακτοποίησης των κομματικών φίλων της παράταξης; Καταγγέλλω λοιπόν (τώρα που έχω πάρει φόρα...) ότι: η Διεύθυνση Επενδύσεων που είχε όλη ξηλωθεί επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου (μικρή φωτογραφία), διότι με το που ανέλαβε η γυναίκα (στα τέλη του '11) τέσσερις από αυτούς που υπηρετούσαν στη Διεύθυνση πιάστηκαν με τη... γίδα στην πλάτη (και πήγαν παρέα όλοι μαζί στον Κορυδαλλό), μόλις ανέλαβε ο υφυπουργός Notis (Μηταράκης - μεγάλη φωτογραφία -, όχι ο φίλος μου ο Σφακιανάκης), επανήλθε όλη! Μα όλη, μιλάμε. Στα ίδια παλιά λημέρια. Συν το γεγονός ότι γενικός διευθυντής διοικητικού, που κανοναρχεί τις μετακινήσεις, τις αποσπάσεις κ.λπ., ανέλαβε ένας αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ!

Αυτά να τα βλέπουν ο πρόεδρος Βαγγέλης με τον πρόεδρο Φώτη που μετέχουν στην κυβέρνηση, και στην πραγματικότητα στηρίζουν την παλινόρθωση όχι απλώς του δεξιού κατεστημένου της δημόσιας διοίκησης, αλλά την πιο ακραία του έκφραση...
Μάλιστα, κύριε, κάνει πολιτική ο Notis - θα τρελαθούμε εντελώς σε αυτή τη χώρα...
Ακλόνητες
οι «ιερές» σχολές
Σε αυτή τη χώρα, λέω, η οποία πραγματικά, αργά αλλά σταθερά, τείνει να μοιάσει στο εξωτικό... Ιράν του φανατικού δημοκράτη, αντιφασίστα, αντικαπιταλιστή κ.λπ., κ.λπ., κυρίου Αχμαντινετζάντ. Προσέξτε με, παρακαλώ: γίνεται αυτός ο κακός χαμός με το σχέδιο «Αθηνά» για τη συνένωση, κατάργηση, μετακίνηση διαφόρων σχολών και τμημάτων από την κάθε Ανω Ραχούλα προς διάφορα αστικά κέντρα. Καλά ώς εδώ; Καλώς, και πρόβλημα για μένα κανένα. Καλόν είναι να μαζευτεί κάπως το πράγμα. Είδατε πουθενά εσείς να μετακινείται, συγχωνεύεται, καταργείται καμιά Θεολογική Σχολή; Εγώ όχι!
Και έχουμε, προσέξτε με, παρακαλώ: δύο Θεολογικές Σχολές, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη.
Η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει:
- 1 Τμήμα Θεολογίας (326 φοιτητές).
- 1 Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας (159 φοιτητές),
Η Θεολογική του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης έχει
- 1 Τμήμα Θεολογίας (247 φοιτητές).
- 1 Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (220 φοιτητές).
Και δεν είναι μόνο αυτά: υπάρχουν επίσης τέσσερις Εκκλησιαστικές Σχολές οι οποίες είναι ισοδύναμες με ΑΕΙ (σε παρένθεση εισακτέοι το 2012), οι ακόλουθες:
1. Αθήνας - Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών (65)
2. Θεσσαλονίκης - Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών (60)
3. Ιωαννίνων (Βελλάς) με δύο Προγράμματα:
- Ιερατικών Σπουδών (30)
- Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής (30)
4. Κρήτης
- Ιερατικών Σπουδών (30)
- Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής (30)!

Αντιλαμβάνομαι ότι ο καλός Θεός, «ος τα πάνθ' ορά», πρέπει να βοηθήσει, να βάλει γερά, δηλαδή, το χέρι Του, για να διασωθούμε από την κρίση, αλλά, ρε παιδιά, κυρ Αρβανιτόπουλέ μου, μήπως το έχουμε παρακάνει; Θα ζηλέψουν οι αγιατολάδες και δεν το θέλω...


"Στίγμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: