7.3.13

Εκδηλώσεις για την Μέρα της Γυναίκας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα...


«Κάθε χρόνο 287.000 γυναίκες πεθαίνουν κατά την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Το 99% των μητρικών θανάτων καταγράφεται σε φτωχές χώρες».

Με στόχο να...
ευαισθητοποιήσουν για τη μητρική θνησιμότητα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μέσα από την καμπάνια τους «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», διοργανώνουν δρώμενα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και μία θεατρική παράσταση.

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στις 17.30 στο Σύνταγμα και στις 19.00 στο Μοναστηράκι, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι 12 γυναίκες ηθοποιοί του θεάτρου «Vault», καλούν τους πολίτες για να στείλουν όλοι μαζί δυνατά το μήνυμα: «Εκατομμύρια γυναίκες δεν ζητούν τη βοήθειά μας, πεθαίνουν γι' αυτήν».

Την ίδια μέρα, στις 21.15, θα δοθεί η παράσταση «Η μαμά μου ποτέ δεν πεθαίνει» (θέατρο Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός) της Claire Castillon, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, που είναι αφιερωμένο στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και την εκστρατεία αλληλεγγύης τους «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», www.pastilies.gr.
Στις 20.30, πριν την έναρξη της παράστασης, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη της δράσης της οργάνωσης, θα προβληθεί βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: