23.3.13

«Υπάρχει παράγκα στο υπουργείο Άμυνας»...


Λύνει τη σιωπή του, αλλά και το μυστήριο γύρω από την αιφνίδια παραίτησή του από τη θέση του αρχηγού ΓΕΣ το περασμένο καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Κατήγγειλε τότε ευθεία παρέμβαση της... πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο θέμα των κρίσεων. «Η όλη διαδικασία έθιγε την τιμή και την αξιοπρέπεια του στρατεύματος και τη δική μου. Δεν ήταν έντιμο να αποστρατεύονται συνάδελφοι, όχι από τα θεσμικά όργανα, αλλά σε άτυπες συνάξεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να τους γνωρίζουν. Φαίνεται όμως ότι έτσι αποφάσιζε η "παράγκα" του υπουργείου», τονίζει τώρα ο κ. Ζιαζιάς.

«Το όραμά μου για τον Στρατό ήταν διαφορετικό από αυτό της πολιτικής ηγεσίας και όπως μου είπε ένας εκ των υφυπουργών: έτσι γινόταν πάντοτε», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζιαζιάς θεωρεί επίσης ότι είναι επιτακτική η επαναφορά της «κλειστής θητείας» των αρχηγών των σωμάτων ασφαλείας, όσο και η αλλαγή νοοτροπίας, τόσο από την πολιτική, όσο και τη στρατιωτική ηγεσία.

«Οι περικοπές που έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυσβάστακτες. Έχω την αίσθηση ότι είναι δυσανάλογες και άδικες σε σύγκριση με άλλες τάξεις εργαζομένων. Όποιος υποστηρίζει ότι τα στελέχη έχουν αποσυνδέσει τα οικονομικά από την επιτέλεση του καθήκοντος, μάλλον εθελοτυφλεί ή δεν αφουγκράζεται τον πόνο τους», επισημαίνει ο κ. Ζιαζιάς στο Βήμα της Κυριακής.

«Η διάθεση των παραπάνω πιστώσεων και η μη περαιτέρω μείωση των μισθών θα επιφέρουν σχετική ηρεμία στο στράτευμα, το οποίο είναι και ο μόνος παράγοντας που μπορεί να διασφαλίσει την πειθαρχία. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και οι μειώσεις στους απόστρατους έφθασαν το 63%», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: