1.3.13

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μισθοί, ένσημα και μεταβολές προσωπικού...

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από την Παρασκευή, 1η Μαρτίου, οι όροι αμοιβής και εργασίας στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ....
Πλέον, δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ...
υποβάλουν έντυπα αρμοδιότητας των παραπάνω φορέων, όπως πχ αναγγελίες πρόσληψης και πίνακες προσωπικού.

Με το νέο σύστημα:

Διασφαλίζεται ότι κανείς εργοδότης δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον εργαζόμενο μισθό ή ημερομίσθιο κατώτερο από τα επίπεδα του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου μισθού, όπως αυτά προβλέφθηκαν και θεσπίστηκαν με τον Ν.4093/2012.
Μπαίνουν σοβαρά διοικητικά αναχώματα κατά της αδήλωτης εργασίας.
Επιτυγχάνεται η πλήρης παρακολούθηση της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας.

Τέσσερις μεγάλες καινοτομίες

Με τις νέες ρυθμίσεις, καθίσταται αδύνατη η συμπλήρωση πεδίων που αφορούν τον μισθό ή το ημερομίσθιο εάν αυτός υπολείπεται του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου, όπως θεσπίστηκε με τον Ν. 4093/2012.

Καθίσταται αδύνατη η συμπλήρωση πεδίων, που αφορούν την αναλογία μισθού ή ωρομισθίου για τις περιπτώσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας, εάν αυτή η αναλογία υπολείπεται της προκύπτουσας από το νομοθετημένο κατώτατο μισθού ή ημερομίσθιο.

Για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, υποχρεούνται πλέον οι εργοδότες να συνυποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, που αφορούν τη νόμιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όπως ενδεικτικά η άδεια διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών.

Από 1ης Ιουλίου 2013 καθίσταται υποχρεωτικά τα δύο νέα έντυπα του πληροφοριακού συστήματος Ε9 και Ε10, που αφορούν την ηλεκτρονική υποβολή των Συμβάσεων Εργασίας Μερικής και Εκ Περιτροπής Εργασίας, καθώς και την υποβολή των Επιχειρήσεων Συλλογικών Συμβάσεων.

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: