1.3.13

Τσίπρας:Προτεραιότητα η διασφάλιση φαρμάκων για βαριές παθήσεις...

Είχε συνάντηση με εκπροσώπους φαρμακοβιομηχάνων...
Τη διασφάλιση της προμήθειας ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων προέταξε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της...
Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συνεχή και ανεξέλεγκτο περιορισμό των δαπανών για το φάρμακο», «αδιαφανείς μεθόδους τιμολόγησης», και διευκόλυνση μονοπωλιακών καταστάσεων και υπονόμευση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε τα φαινόμενα των ανεξέλεγκτων παράλληλων εξαγωγών απαραίτητων φαρμάκων, των τεχνητών ελλείψεων από την αγορά και των κακών πρακτικών συνταγογράφησης.
Συνέδεσε δε την αντιμετώπισή τους με μια ριζικά διαφορετική πολιτική από αυτή του μνημονίου. «Για εμάς η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στο επιστημονικά απαραίτητο ποιοτικό φάρμακο είναι πρώτη προτεραιότητα και δεν μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς ή εκβιασμούς» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Βασική μας επιδίωξη είναι η συμφωνία για εγγυήσεις διασφαλισμένης προμήθειας των ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων για βαριές παθήσεις» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Φάρμακο όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φαρμακευτική βιομηχανίας και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φαρμακευτική βιομηχανία»...
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: