14.3.13

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά...

Η πρόσφατη τουρκική ρηματική διακοίνωση διαλύει με τον πιο «εκκωφαντικό» τρόπο την «ειδυλλιακή» εικόνα για τις ελληνο – τουρκικές σχέσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει η «ομάδα ψεύδους» του κ. Σαμαρά και της ...
τριτοκομματικής κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ενέργεια της Άγκυρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τα πιο σημαντικά ερωτήματα που θέτει με επιτακτικό τρόπο η «απαράδεκτη» τουρκική ενέργεια είναι εάν υπάρχει μυστική διπλωματία σε σχέση με τα εθνικά συμφέροντα καθώς και τι συζήτησε και τι συμφώνησε ο κ. Σαμαράς στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου με την γείτονα χώρα, που θα βασίζεται αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Συνθήκη για τη Θάλασσα που έχει επικυρωθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Άγκυρα απέστειλε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ αμφισβητώντας το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Η τουρκική ρηματική διακοίνωση αποτέλεσε απάντηση του ελληνικού κειμένου που εστάλη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στις 20 Φεβρουαρίου του 2013. Η Αθήνα ενημέρωσε τότε τον Οργανισμό για την ενέργεια της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2012 να παραχωρήσει άδειες έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: