24.3.13

Κόντρα για τις αιτίες της απόδρασης, στις φυλακές Τρικάλων...



Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους σοφρωνιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών Τρικάλων για το ποιοι φέρουν τις ... περισσότερες ευθύνες για την ομαδική απόδραση των 11 κρατουμένων το βράδυ της Παρασκευής.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι σωφρονιστικοί υποστηρίζουν ότι οι εξωτερικοί φρουροί πανικοβλήθηκαν με αποτέλεσμα πάνω στη σύγχυση να πυροβολούν μόνοι τους, ενώ αντίθετα οι φρουροί θεωρούν ότι έδωσαν μόνοι μάχη και υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν ένας κρατούμενος να είχε όπλο.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες, που συνεχίζονται αδιάκοπα για τον εντοπισμό των δραπετών, πραγματοποιούνται και στους γύρω νομούς από αέρος με ελικόπτερο εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες αλλά και από ξηράς με ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ και σκύλους ανίχνευσης.

Ήδη από χθες συνελήφθησαν δύο εκ των δραπετών, ενώ σήμερα άλλος ένας, που εντοπίστηκε στη Λάρισα.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων και η κατάστασή τους εξελίσσεται ομαλά.

Παράλληλα, χθες το βράδυ τελείωσε η διαδικασία της εξουδετέρωσης των τεσσάρων χειροβομβίδων που βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Τρικάλων, τις οποίες χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί για να διευκολύνουν την μεγάλη απόδραση.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των χειροβομβίδων, με ελεγχόμενες εκρήξεις, έγινε από τους τεχνικούς της EOD του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), του Μηχανικού.

Τα μέλη της ομάδας των τεχνικών έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιούν υλικά τελευταίας τεχνολογίας και απόψε στην εξουδετέρωση των τεσσάρων χειροβομβίδων, έχουν χρησιμοποιήσει και ένα ειδικό ρομποτάκι το οποίο έκανε μεταφορά των χειροβομβίδων σε άλλο σημείο για να υπάρξει καλύτερη ελεγχόμενη έκρηξη. Ακόμη χρησιμοποιήθηκε ειδικός εξοπλισμός ώστε να μην προκληθούν φθορές και ζημιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: