18.3.13

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα υποκαταστημάτα των Κυπριακών Τραπεζών...

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει παράλληλα με την Κύπρο και το... θρίλερ της απορρόφησης των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών, το οποίο ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά την...
ολοκλήρωση της σύσκεψης του Συμβούλιου Συστημικής Ευστάθειας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα υποκαταστήματα δεν θα ανοίξουν την Τρίτη.
Την ίδια ώρα, πραγματοποιηθηε. η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπό την προεδρεία της διευθύνουσας συμβούλου κας. Αναστασίας Σακελλαρίου, προκειμένου να αξιολογήσει τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρόθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία το συντομότερο δυνατό και εάν είναι εφικτό πριν ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα την Τρίτη το πρωί.

Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΧΣ. Επικρατέστερη λύση είναι η απορρόφηση από το υγιές κομμάτι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ωστόσο ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει η Εθνική Τράπεζα και η Πειραιώς.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η απορρόφηση τους θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί μέχρι αύριο το βράδυ. Ωστόσο μετά την μετάθεση χρονικά της ψηφοφορίας από την Κυπριακή Βουλή του Σχεδίου Απόφασης της Ε.Ε για αύριο το βράδυ, η κατάσταση περιπλέκεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: