28.3.13

Διαμάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση που δέχθηκε καθηγητής του ΑΠΘ...

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχτηκε από φοιτητές του τμήματος Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο καθηγητής Δημήτρης Κεσίσογλου μέσα στο αμφιθέατρο.

Ο ...
καθηγητής καταγγέλλει ότι προπηλακίστηκε από φοιτητές που ανήκουν στην παράταξη «Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση», οι οποίοι του άρπαξαν από τα χέρια τη λίστα με τις παρουσίες.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Κεσίσογλου υποστηρίζει ότι τέτοιες επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ενώ τις αποδίδει στη διαφωνία ορισμένων με το σύστημα που εφαρμόζει, βάσει του οποίου έχουν πλεονέκτημα στις εξετάσεις οι φοιτητές που παρακολουθούν τακτικά τα μαθήματα.

Πάντως, και παρά το γεγονός ότι η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη και ονομάζεται «Αριστερή Ενότητα», ο καθηγητής του ΑΠΘ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Άλεξη Τσίπρα θεωρώντας ότι αυτοί οι φοιτητές ανήκουν στη νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από τα δεδομένα που έχω χωρίς επίσημη επιβεβαίωση πρόσκεινται στον κ.Τσίπρα και ζητώ την πολιτική του παρέμβαση, ώστε να τους συνετίσει μήπως και αποδεχτούν με πολιτικό τρόπο αυτό που αποδέχονται με δημοκρατικό» σημειώνει σχετικά ο καθηγητής.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ.Τσίπρας, όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει, αλλά δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στην επιστολή του καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Κεσίσογλου, που καταγγέλλει τραμπουκισμούς εναντίον του από στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση του αυτή δείχνει ότι όχι μόνο συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές, αλλά και τις υποθάλπτει. Αναρωτιόμαστε, ποια είναι η διαφορά του εν τέλει από αντίστοιχες ενέργειες της Χρυσής Αυγής;».

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η απεγνωσμένη προσπάθεια της γνωστής-άγνωστης ομάδας της λάσπης και της μονταζιέρας της ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα από τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία της Κύπρου, είναι ανάξια σχολιασμού. Ας ψάξουν να βρουν μιμητές των πρακτικών της Χρυσής Αυγής στα στελέχη τους, που τη θεωρούν αδερφό κόμμα»...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: