3.3.13

Κράτησε αποστάσεις ο Παπουτσής..



Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής δεν έθεσε τελικά υποψηφιότητα για μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

Ο ... κ. Παπουτσής, δέχθηκε μάλιστα πιέσεις από κύκλους του κόμματος μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αν και είναι άγνωστη η πολιτική διάσταση αυτής της κίνησης, ο κ. Παπουτσής είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του κόμματος στην ομιλία του κατά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής είχε κάνει λόγο για διακριτές αποστάσεις που πρέπει να λάβει το Κίνημα από την κυβέρνηση, ενώ μεταξύ άλλων είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Απαιτείται πολιτική σταθερότητα και δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια εξουσίας. Ποτέ ως ΠΑΣΟΚ δεν παίξαμε τα ρόλο του κομπάρσου. Ήταν λανθασμένη πολιτική επιλογή η κυβέρνηση Παπαδήμου και έπρεπε να πάμε σε εκλογές. Σε καμία περίπτωση η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν δικαιολογεί την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε υποστήλωμα της συντηρητικής παράταξης. Είναι υπεύθυνη πολιτική επιλογή η συμμετοχή της κυβέρνησης, αλλά με κόκκινες γραμμές πλέον.

Ως πότε θα επιτρέπουμε στα συμφέροντα και τους εξωθεσμικούς παράγοντες να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις; Δεν υπάρχει μέλλον σε ένα κόμμα που επιδιώκει συμπληρωματικούς ρόλους. Μπορούμε να επιδιώξουμε την πολιτική ηγεμονία».

  egiakoumis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: