6.3.13

Θάνατος Τσάβες: Τις κατηγορίες περί συνωμοσίας απορρίπτει η Ουάσινγκτον...


Τις κατηγορίες για συνωμοσία των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας απέρριψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζοντας «παράλογο» να αποδίδονται ευθύνες στην Ουάσινγκτον για την ασθένεια του Ούγκο Τσάβες.

«Το να...
ισχυρίζεται κάποιος ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στην ασθένεια του προέδρου Τσάβες είναι παράλογο και απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βέντρελ και πρόσθεσε:

«Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς την κυβέρνησης της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε συνωμοσία με στόχο της αποσταθεροποίησή της».

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε εξάλλου, την απέλαση δυο στρατιωτικών επιτετραμμένων της αμερικανικής πρεσβείας στη Βενεζουέλα. Ο ένας εξ αυτών κατηγορήθηκε από τον αντιπρόεδρο Νίκολας Μαντούρο ότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με στρατιωτικούς για να «τους προτείνει αποσταθεροποιητικά σχέδια».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να απαντήσουν ανάλογα στην ενέργεια της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: