11.3.13

Σάλος στην Τεχεράνη επειδή ο Αχμαντινετζάντ αγκάλιασε τη μητέρα του Τσάβες...

Εντονες επικρίσεις δέχθηκε στο Ιράν ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επειδή σε φωτογραφίες εμφανίζεται να παρηγορεί τη μητέρα του Ούγκο Τσάβες στην κηδεία του βενεζουελάνου ηγέτη.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του στο Καράκας, ο ...
ιρανός πρόεδρος φωτογραφήθηκε να έχει ακουμπήσει το πρόσωπο του στο κεφάλι της 78χρονης Ελενα Φρίας, μητέρας του Τσάβες, καθώς εκείνη του κρατά τα χέρια.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τις φωτογραφίες, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση συντηρητικών επικριτών του Αχμαντινετζάντ.

Οι άνδρες μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να αγγίζουν γυναίκες που δεν είναι μέλη της οικογένειάς τους.

Ηδη ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ο Αχμαντινετζάντ έπλεξε το εγκώμιο του Ούγκο Τσάβες, οι επικριτές του έσπευσαν να διαμηνύσουν στον ιρανό πρόεδρο ότι όχι μόνο διέπραξε αμαρτία, αλλά συμπεριφέρθηκε και με τρόπο που δεν αρμόζει στον πρόεδρο ενός ισλαμικού κράτους.

Δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί από ένα «αποκλίνον ρεύμα», όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει συνεργάτες του και τον ίδιο και να δημιουργήσει αποστάσεις ανάμεσα στον ίδιο και τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Οι συνεργάτες του ιρανού προέδρου έσπευσαν να δηλώνουν ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη.

«Κατασκεύασαν τη φωτογραφία ή την πήραν από μία γωνία που μοιάζει να δείχνει ότι βρίσκονται σε επαφή. Δεν της έπιασε το χέρι» δήλωσε ο Μοχαμαντρέτσα Μιρ Ταντζεντίνι, σύμβουλος του προέδρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: