29.3.13

Απεργία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ως το πρωί της Δευτέρας...

Χωρίς ενημέρωση σε ραδιόφωνα, τηλεόραση και ιστοσελίδες θα είναι η ΕΡΤ ως το πρωί της Δευτέρας.
Με αφορμή κρούσμα λογοκρισίας (ετέθη εκτός ρεπορτάζ ο...
δημοσιογράφος- συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, Νίκος Γρυλλάκης) αλλά και επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί θεσμικά και εργασιακά αιτήματα των δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία πριν από λίγο η οποία θα λήξει στις 06.00 της Δευτέρας.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις «μετά την κωλυσιεργία, τις αστοχίες της Διοίκησης και τελικά την άρνησή της να καταβάλλει δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2012, Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2013) χωρίς καμία ικανοποιητική εξήγηση», υποστηρίζουν σε ψήφισμα τους.

»Με απόφαση της Διοίκησης, η ενημέρωση στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σταματάει στις 21:00 τις καθημερινές και στις 20:00 τα Σαββατοκύριακα.

»Από την άλλη, αν και θα μπορούσε να παραχθεί ενημερωτικό πρόγραμμα με μέσα και εργαζομένους της ΕΡΤ, η διοίκηση επιλέγει αντί να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό της και στην αναβάθμιση του τεχνικού της εξοπλισμού, να εγκρίνει πολυδάπανες μικτές και εξωτερικές παραγωγές, ακόμη και στο ενημερωτικό τομέα. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να απαξιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ και να ξοδεύονται αλόγιστα τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν καταβάλλονται αυθαίρετα από τον περασμένο Νοέμβριο οι αμοιβές για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και των υπερωριών, συμφωνα με την ΕΣΗΕΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: