6.3.13

Κασουλίδης: «Εως τα τέλη Μαρτίου η συμφωνία τρόικας - Κύπρου»...

«H κυπριακή κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί υπεύθυνα, όπως και η ελληνική, και να συνάψει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τα τέλη του μήνα για να προχωρήσει τις προσπάθειες έγκρισης της δανειακής σύμβασης», δήλωσε σήμερα ο...
υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Κασουλίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Κασουλίδης υποστήριξε ότι η Λευκωσία θα διαπραγματευθεί με σωφροσύνη, γνωρίζοντας τις επιλογές που έχει μπροστά της, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ περιορισμένες, τόσο από πλευράς θεμάτων όσο και χρόνο».

Κατά τον κ. Κασουλίδη η κρίση και αβεβαιότητα έχει διαρκέσει πάρα πολύ, κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί και άλλες επιπτώσεις και ταυτόχρονα ανοίγει ορέξεις για κάθε είδους δημοσιεύματα. Μέσα σε τρεις μήνες καταστράφηκε η καλή εικόνα της Κύπρου, υποστήριξε ο υπουργός και «πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε το καλό όνομα της Κύπρου».

Ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο, θέση που τον ενοχλεί, όπως είπε, όταν διατυπώνεται.

«Δεν ευθύνεται η Ελλάδα αν επέλεξαν οι εμπορικές τράπεζες της Κύπρου να επεκταθούν στον ελληνικό χώρο, ούτε ευθύνεται η Ελλάδα αν φόρτωσαν τους εαυτούς τους και μάλιστα από τη δευτερογενή αγορά με σωρεία ελληνικών ομολόγων», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, που προσέθεσε όμως ότι η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, «δημιουργεί στους εταίρους μια μορφή ηθικής υποχρέωσης όσον αφορά τους εταίρους, όσον αφορά την περίπτωση της Κύπρου»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: