7.3.13

Στους δρόμους οι φοιτητές...

Κλειστή η Πανεπιστημίου...
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην... επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι το σχέδιο «Αθηνά» «αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στα σχέδιά της κυβέρνησης για το νέο Πανεπιστήμιο: ένα Πανεπιστήμιο για λίγους, ένα Πανεπιστήμιο των επιχειρηματικών συμφερόντων αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας, ένα Πανεπιστήμιο παραγωγό ευέλικτης και φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα. Ένα Πανεπιστήμιο που δε χωράει, την ανάγκη και τα όνειρά μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και συγκεκριμένα στο νέο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» εξέφρασαν, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις των πέντε Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στο νέο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα Χαροκόπειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: