19.3.13

Νέα κόντρα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις εξελίξεις στην Κύπρο...

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, το οποίο απερρίφθη από τον πρόεδρο του σώματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μετά από την ...
άρνηση του κ. Μεϊμαράκη η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως» και πως «έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο και τρέμει τον διάλογο στο προσκήνιο, στο κοινοβούλιο».

«Επιτέλους, ας αφήσουν κατά μέρος τις προσπάθειες δημιουργίας μιας επίπλαστης εικόνας και ας προσέλθουν στο κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία δεν αντέχει άλλο ψεύδος και συμφωνίες παρασκηνίου», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής σχετικά με την δυνατότητά του να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Βάλλοντας κατά του προέδρου της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «αν ισχυρίζεται ο κ. Μεϊμαράκης ότι τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της βουλής, τότε έχει ήδη υποπέσει σε θεσμικό παράπτωμα. Γιατί ο Κανονισμός ρητά προβλέπει στα άρθρα 142 παράγραφος 2 και 62 παράγραφος 3 την δυνατότητα αυτή. Αν, παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου προσπαθεί εκ των προτέρων να υπονομεύσει το αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε υποπίπτει σε δεύτερο παράπτωμα. Πέραν του ότι επί μήνες η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχει υποβαθμίσει δραματικά τον ρόλο και την αποστολή του Κοινοβουλίου, προσπαθεί τώρα να αποτρέψει μια συζήτηση που έχει πολιτική, οικονομική εθνική και ιστορική αξία».

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει τυχοδιωκτισμό στο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «αυτά που σήμερα καταγγέλλει ως καταστροφή της Κύπρου – τη φορολόγηση καταθέσεων – τα δικά του στελέχη τα πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα! Και μάλιστα για όσους έχουν ''εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20 χιλιάδων ευρώ''».

«Αυτά έλεγε πριν λίγους μήνες...Το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμούνται όλοι οι Έλληνες...Αυτό ακριβώς αποφύγαμε να συμβεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές! Και τώρα που συνέβη στην Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι διαμαρτύρεται...», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του κ. Τσίπρα για σύγκληση της ολομέλειας, η Ν.Δ. σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να συνεδριάσει εκτάκτως η ελληνική Βουλή για την Κυπριακή κρίση, πριν ακόμα αποφασίσει η Βουλή της Κύπρου. «Να συνεδριάσει η ελληνική Βουλή για να αποφασίσει τι ακριβώς; Να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου; Ή να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, όταν όλες οι χώρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης;», διερωτάται.

«Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε: Αφού εξάντλησε την δημαγωγία του πάνω στην κρίση της Ελλάδας, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία και της Κύπρου! Και δεν μας λέει καν τι προτείνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τώρα καταγγέλλει όσα πριν υποστήριζε! Αυτή πλέον είναι η μόνη χρησιμότητά του: Να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα...», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: