4.3.13

Συγκεντρώνονται στη Ρώμη οι καρδινάλιοι για την εκλογή του νέου Πάπα (Βιντεο)...

Στο Βατικανό συγκεντρώνονται οι ρωμαιοκαθολικοί καρδινάλιοι απ' όλο τον κόσμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα. Κατά την πρώτη τους συνάντηση τη Δευτέρα προσευχήθηκαν και έδωσαν όρκους μυστικότητας.

Τις επόμενες ημέρες, θα υπάρχουν διαδοχικές συναντήσεις έως ότου συγκληθεί το κονκλάβιο, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, όπου και θα εκλεγεί ο διάδοχος του Βενέδικτου ΙΣτ'.

Όπως έγινε γνωστό από το...
Βατικανό, ήδη 101 από τους 115 καρδινάλιους που θα συμμετάσχουν στο κονκλάβιο, αφίχθησαν στη Ρώμη.

Οι υπόλοιποι αναμένεται να βρίσκονται στη Ρώμη το αργότερο την Τρίτη. Δεν θα παραβρεθούν δύο καρδινάλιοι, ο Κέιθ Ο Μπράιν του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απρεπή συμπεριφορά και ο καρδινάλιος της Ινδονησίας, Τζούλιους Νταρμαατμάντγια, που είναι ασθενής.

Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων πριν τη σύγκληση του κονκλαβίου, οι καρδινάλιοι θα ζητήσουν για θέματα που μελλοντικά θα πρέπει να απασχολήσουν την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, και θα διατυπώσουν διακριτικές προτάσεις για το ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βατικανό, οι καρδινάλιοι που θα λάβουν μέρος στο κονκλάβιο, επιθυμούν ο νέος Πάπας να έχει εκλεγεί προτού αρχίσει η Μεγάλη Εβδομάδα των ρωμαιοκαθολικών - Κυριακή των Βαΐων πέφτει 24 Μαρτίου.

Το κονκλάβιο θα λάβει χώρα στην Καπέλα Σιξτίνα. Η μυστικότητα θα είναι μεγάλη και όσοι βρεθούν στην αίθουσα δεν θα έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, έως ότου εκλεγεί ο νέος Πάπας.

Δείτε (κλικ ΒΙΝΤΕΟ) πώς θα ψηφίσουν οι καρδινάλιοι για την εκλογή του διαδόχου του Βενέδικτου ΙΣτ'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: