11.3.13

Νιγηρία: Βίντεο από τη στιγμή της εκτέλεσης των ομήρων αναρτήθηκε στο διαδίκτυο...

 crimenet.gr
Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο με πτώματα ομήρων που εκτέλεσε η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου στη Νιγηρία και στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας Έλληνας πολίτης.
Σύμφωνα με το...
γαλλικό πρακτορείο, το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube είναι θολό και χωρίς ήχο και δείχνει τουλάχιστον τέσσερα από τα θύματα τα οποία απήχθησαν τον περασμένο μήνα.

Το βίντεο φέρει στα αραβικά τον τίτλο: «Ο θάνατος επτά χριστιανών ομήρων στη Νιγηρία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Φεβρουαρίου, δύο Λιβανέζοι, δύο Σύριοι, ένας Έλληνας, ένας Ιταλός και ένας Βρετανός που εργάζονταν για τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία Setraco είχαν απαχθεί σ' ένα εργοτάξιο στη βόρεια Νιγηρία.

Οι αρχές της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Ελλάδας θεώρησαν χθες Κυριακή πως είναι πιθανό οι επτά όμηροι να είναι νεκροί, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσής τους από την Ανσάρου - μια πληροφορία η οποία αναμεταδόθηκε το Σάββατο από το SITE, το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστότοπων.

Από την πλευρά τους οι αρχές της Νιγηρίας δεν έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο των επτά ομήρων. «Οι χώρες που επηρεάζονται (από τη σύλληψη των ομήρων) μπορούν να πιστεύουν πως αυτό έχει συμβεί, αλλά από την πλευρά της, η χώρα όπου αυτό συνέβη, βασισμένη σ' αυτό που βλέπει, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων και ελπίζει ότι είναι ζωντανοί», πρόσθεσε ο Νιγηριανός υπουργός Εσωτερικών Αμπα Μόρο.

«Η ανακοίνωση δεν έχει επιβεβαιωθεί και όσο δεν επιβεβαιώνεται, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε (τους ομήρους) και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους», καταλήγει ο κ. Μόρο.
Klik VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια: