9.3.13

Καθοριστικό τριήμερο για διάσωση της κυπριακής οικονομίας...


Λευκωσία: Το πιο καθοριστικό ίσως τριήμερο ξεκινά από σήμερα για την Κύπρο, αφού εν πολλοίς αναμένεται να καθορίσει και τις περαιτέρω εξελίξεις στις προσπάθειες για διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει...
τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας θα ζητήσει τη συμβολή προκειμένου η χρηματοδότηση της χώρας να γίνει με τρόπο που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο.

Ένα από τα σενάρια που επιδιώκονται από την κυπριακή πλευρά είναι είτε η υιοθέτηση του βασικού σεναρίου για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, ή στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το ακραίο σενάριο, αυτό να γίνει με τρόπο ελαστικό.
Καθοριστικής όμως σημασίας είναι και η επίσκεψη στην Ελλάδα, καθώς μπαίνει στο τραπέζι απαίτηση για συγχώνευση των θυγατρικών των τριών κυπριακών τραπεζών στη χώρα και ανακεφαλαιοποίηση της νέας τράπεζας, που θα δημιουργηθεί από τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Σχετικά φαίνεται να ενημερώθηκε και η Τρόικα στην Κύπρο, η οποία φέρεται μάλιστα να έκανε ανάλογες επαφές με την Τρόικα στην Ελλάδα. Κι αυτό διότι εφαρμογή της πιο πάνω εισήγησης απαιτεί την έγκριση της Τρόικας στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Τρόικα και σ’ αυτές έχουν εμπλακεί ως σύμβουλοι της Κυβέρνησης κορυφαία στελέχη του ιδιωτικού τομέα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξακολουθεί να είναι η δύσκολη και η πιο άτεγκτη.

 "Φιλελεύθερος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: