1.3.13

"Ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι" ...



Αγκαλιά με τον Μιχαλολιάκο βρέθηκε ο δυστυχής Σκουρλέτης. Ένα τεράστιο σκίτσο των δύο να κραδαίνουν αγριεμένοι την εφημερίδα, υπό τον τίτλο Μαυροκόκκινη επίθεση κατά...

των "Νέων" είναι όλα τα κιλά - της δεοντολογίας. Και όλα τα λεφτά - του ΔΟΛ. Α, υπάρχει και θέμα από κάτω. Περιληπτικώς: Ο Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στην εφημερίδα επειδή αποκάλυψε τη σύγχρονη Διάπλαση των Παίδων από τον Κασιδιάρη. Ο Σκουρλέτης την κατήγγειλε για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να συνδέσει τον Τσίπρα με τον Σόρος. Και οι δύο, συνεπώς, τη "στοχοποίησαν" (πάρτε και λίγο από Δένδια) και άρα ιδού το μαυροκόκκινο.

Ωραία λογική. Θυμίζει το παλιό ο αστυφύλακας είναι όργανο, το μπουζούκι είναι επίσης όργανο, άρα ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι. Σύγχρονες εκδοχές του: Τα “Νέα” είναι στην πρωτοπορία της πολεμικής κατά της Αριστεράς, οι ναζί επίσης. Άρα τον έχουμε τον έξυπνο τίτλο: Νεα-ναζιστικές επιθέσεις στην Αριστερά. Θέλετε τα ακόμα καλύτερα; Μπείτε όσοι αντέχετε στο site της Χρυσής Αυγής. Και θα δείτε σε πόσα άθλια σχόλια για τον Τσίπρα επικαλούνται οι ναζί τα “Νέα” για να τον χαρακτηρίσουν άνθρωπο του Σόρος και άλλα χαριτωμένα. Με την επεξήγηση μάλιστα στην αρχή-αρχή: Αντιγράφουμε τα συστημικά “Νέα”. Έτσι ακριβώς! Αναφέρει δηλαδή την πηγή ο Παναγιώταρος, μη θεωρηθεί ότι κλέβει τον Παπαχρήστο!

Όλα καλά κι όλα ωραία - δική τους είναι η εφημερίδα, δική τους η γραμμή, δική τους η εμπάθεια για την Αριστερά, δική τους και η ξεφτίλα όταν γράφουν τέτοιες αηδίες. Δικός τους και ο Γιωργάκης, που κάποτε τον επισκέπτονταν από την πίσω πόρτα του Μαξίμου και τώρα τον κάνουν ρόμπα. Δικός τους και ο Σαμαράς, που αν μαζέψεις όσα του έχουν σούρει, θα απορήσεις πώς δεν έπαθε κανείς τους λουμπάγκο από την κωλοτούμπα. Δικός τους και ο Αντρέας, για να πάμε λίγο πίσω, που τον ύμνησαν ως Θεό και τον έστειλαν στο ειδικό δικαστήριο ως διάβολο μόλις αμφισβήτησε την παντοδυναμία τους.

Τίποτε το νέο στα “Νέα”-έτσι είναι αυτό το μαγαζί αρχαιόθεν. Παντού θα βρεις χωμένη τη μύτη του - και όχι πάντα με ανεπίληπτους τρόπους. Ας συνεχίσουν λοιπόν τη δουλειά που ξέρουν. Αλλά μια παράκληση: φτάνουν τα μαθήματα δεοντολογίας και ήθους, βρε παιδιά - καταντήσαμε μαυροκόκκινοι από τα γέλια...


Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια: