12.3.13

Ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο...

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Θα το γράφουμε και θα το ξαναγράφουμε ώστε να γίνει κτήμα όλων των ερυθρόλευκων φιλάθλων. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ. Και αυτό φαίνεται στους αριθμούς. Η ... υγιής οικονομική βάση που έχει δημιουργήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτελεί τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο Ολυμπιακός σβήνει τα χρέη, επιστρέφει στην κερδοφορία και βάζει λεφτά στις Ακαδημίες που είναι το μέλλον ενώ κάνει μεταγραφές τα Ελληνόπουλα που έχουν ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Η ΠΑΕ έχει ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Εχει ξοφλήσει τα δάνεια προς τις τράπεζες ενώ τα έσοδά της παρουσίασαν αύξηση κατά 85% σε σχέση με την περίοδο 2010-11, φτάνοντας τα 69 εκατομμύρια. Από την άλλη οι υποχρεώσεις της ξεπέρασαν τα 63 εκατ. και αυτό γιατί την προηγούμενη σεζόν όχι μόνον η ομάδα δεν έπαιξε στην Ευρώπη, αλλά είχε και 40 εκατ. χρέη.

Το μπάτζετ είναι στα 65 εκατομμύρια για να καταλαβαίνουν όλοι πού πάνε τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός είναι πιο εύρωστος από ποτέ και μπαίνει στο γκρουπ των ομάδων που δεν έχουν τραπεζικό δανεισμό και μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις του financial fair play. Επιπροσθέτως, οι επενδύσεις που έχουν γίνει συνολικά φτάνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Όπως επεσήμανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στην «Marca» ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανταποκριθεί στους κανονισμούς του FFP και από την πρώτη σεζόν της εφαρμογής του δεν χρειάστηκε καμία περίοδο χάριτος. «Eίμαστε ένας σύλλογος που δεν έχει κανένα τραπεζικό χρέος ούτε βοήθεια, κάτι που πολύ λίγοι στην Ευρώπη έχουν καταφέρει».

Τεράστια και η επένδυση που γίνεται στις Ακαδημίες. Ο Ολυμπιακός έχει σχολές ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό -Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία-, όπου διδάσκονται στα παιδιά οι αξίες του συλλόγου, αλλά και το πώς θα βελτιωθούν ως ποδοσφαιριστές και ως άνθρωποι, όπως επεσήμανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όλα αυτά γιγαντώνουν τον Ολυμπιακό και τον φέρνουν πιο κοντά στο όραμα της διοίκησης και του κόσμου της ομάδας που είναι η ευρωπαϊκή διάκριση και η διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα.

olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: