4.3.13

Σε διαθεσιμότητα εφοριακοί...

Σε βάρος τους εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για φοροαποφυγή
Σε «Δούρειο-Ίππο» για την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων εξελίσσεται ο νόμος 4390/2012. Θύματα αυτή τη φορά είναι έξι εφοριακοί υπάλληλοι της Θεσσαλίας, που τέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών από προχθές σε διαθεσιμότητα, επειδή εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για φοροαπαφυγή.

Οι...
συγκεκριμένοι υπάλληλοι, φέρεται να εμφάνισαν στις φορολογικές τους δηλώσεις, αποδείξεις δωρεών σε ιερούς ναούς, εξασφαλίζοντας έκπτωση στη φορολογία τους και επιστροφή φόρου. Μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη σχετική έρευνα που θα κάνουν, αν υπάρχει παρατυπία, η Διεύθυνση Προσωπικού, βάσει των σχετικών διατάξεων του νεοσύστατου νόμου, τους έθεσε σε αργία.

Σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, οι 45 εφοριακοί από τα Φάρσαλα, το Βόλο και τη Λάρισα, εμφανίζονταν ως μεγάλοι χορηγοί αφού τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν δωρίσει από το υστέρημά τους περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ σε δύο ναούς της περιοχής.

Επειτα από έρευνα φέρεται να αποδείχθηκε ότι οι εφοριακοί ζητούσαν και λάμβαναν αποδείξεις δωρεών από τους δύο υπευθύνους παπάδες των ναών, προκειμένου να τις χρησιμοποιούν για απαλλαγή από φόρο εισοδήματος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο το 2008 η μία εκκλησία έκοψε αποδείξεις δωρεών σε εφοριακούς ύψους 138.650 ευρώ, ενώ η άλλη, που είναι και μεγαλύτερη, την ίδια χρονιά έκοψε αποδείξεις ύψους 402.000 ευρώ, οι οποίες υποβλήθηκαν σε φορολογικές δηλώσεις...
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: