6.3.13

Ξύλο και αυτόφωρο στην ΕΡΑ Κομοτηνής: Διευθύντρια επιτέθηκε σε δημοσιογράφο! ...



Το είπαμε ξανά: ο ραδιοσταθμός της ΕΡΑ Κομοτηνής που κάποτε αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα τοπικά πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα τα...

τελευταία 10 σχεδόν χρόνια πρωταγωνιστεί συνήθως σε …αρνητικά ποσοστά ακροαματικότητας αλλά και αρνητική δημοσιότητα!

Ενα ακόμη περιστατικό βίας λοιπόν ήρθε να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται εδώ και πολύ καιρό για αυτή την πολύπαθη υπηρεσία που για κάποιους φαίνεται να αποτελεί το δεύτερο σπίτι τους. Γι αυτό και μάλλον δεν έχουν πρόβλημα ώστε να συμπεριφέρονται σα να βρίσκονται σε αυτό! Το πρωί της Τρίτης 6 Μαρτίου λοιπόν δημοσιογράφος έφτασε στον σταθμό για να κάνει την δουλειά της. Για χιλιοστή φορά όμως όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, υπολογιστές, φαξ, τηλέφωνα, φώτα κ.ο.κ. “χαλάνε” επιλεκτικά όταν στον σταθμό καταφθάνει κάποιο πρόσωπο μάλλον μη επιθυμητό σε κάποιους. Ετσι και όταν διαπιστώθηκε ξανά “βλάβη” στον υπολογιστή που έπρεπε να γίνει η συγκεκριμένη εργασία η δημοσιογράφος που εδώ και χρόνια εργάζεται σε συνθήκες τρομοκρατίας, τραμπουκισμών και συκοφαντιών εις βάρος της ζήτησε τον λόγο από τους τεχνικούς υπεύθυνους και από την διευθύντρια. Και εκεί έγινε το έλα να δεις!

Ενώ λοιπόν οι τεχνικοί είπαν πως δεν γνωρίζουν τίποτε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι κ.ο.κ. η διευθύντρια, σύμφωνα με την αναφορά των γεγονότων πετάχτηκε ξαφνικά από την καρέκλα της και όρμησε στην δημοσιογράφο η οποία βρισκόταν στην είσοδο του γραφείου της, την έπιασε από τον λαιμό βγάζοντάς την έξω στον διάδρομο και χτυπώντας την προσπάθησε να την ρίξει κάτω βρίζοντας διάφορα ακατάληπτα, προφανώς σε κατάσταση εκτός εαυτού! Η εργαζόμενη (η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται ακόμη και τέτοιες τραμπουκικές επιθέσεις – παλαιότερα και από “άνδρα” εργαζόμενο) προσπάθησε να αμυνθεί ενώ ανάμεσά τους μπήκε ο τεχνικός προϊστάμενος ο οποίος και προς στιγμήν έσωσε την κατάσταση. Στην συνέχεια η εργαζόμενη έφυγε από τον σταθμό με ταξί ενώ η κυρία διευθύντρια …επέστρεψε στο αναπαυτικό κάθισμα του διευθυντικού της γραφείου. Ετσι απλά!

Η συνέχεια βέβαια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου η διευθύντρια του σταθμού αναγκάστηκε να έλθει μετά από αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε εις βάρος της, έπειτα από ιατροδικαστική έρευνα των τραυμάτων της εργαζόμενης και μήνυση που της υποβλήθηκε. Η ίδια η διευθύντρια ωστόσο συνοδεία δύο δικηγόρων της (η μία εκ των οποίων είναι και παράγοντας της Περιφέρειας), ενός …προθύμου εργαζομένου του σταθμού (που πάντα εμφανίζεται ως “αυτόπτης μάρτυρας” σε γεγονότα) αλλά και του φίλου της υποστήριξε πως δεν επιτέθηκε η ίδια στην δημοσιογράφο αλλά της επιτέθηκε η δημοσιογράφος η οποία και τελικά …αυτοτραυματίστηκε και την οποία και τελικά μήνυσε επίσης!

Η αλήθεια θα ακουστεί στην δικαστική αίθουσα και σίγουρα η ακροαματική διαδικασία θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στα όλα γεγονότα αρνητική εντύπωση για την στάση της Αστυνομίας έδωσαν κάποιοι ένστολοι αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι ως …προθυμότεροι των προθύμων έσπευσαν να “υπερασπιστούν” την κυρία διευθύντρια ασκώντας πιέσεις στην δημοσιογράφο, δημιουργώντας έτσι ψυχολογική πίεση στο θύμα της επίθεσης και αδικαιολόγητη ένταση προς στιγμή με τις αλλόκοτες συμπεριφορές τους. Ευτυχώς την όλη εικόνα έσωσαν ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και κάποιοι αξιωματικοί που με την επέμβασή τους έσωσαν το κύρος της Αστυνομίας αλλά και τον επαγγελματικό ρόλο που όλοι οι αστυνομικοί καλούνται να υπηρετούν, ασχέτως γνωριμιών και φιλιών.

Κρατάει χρόνια…

Θα αναρωτιέται κανείς για το αλλόκοτο παραπάνω περιστατικό και πώς αυτό ξεκίνησε. Η αλήθεια είναι πως η ιστορία ξεκινά πολλά χρόνια πριν όταν κάποιοι αποφάσισαν πως η υπηρεσία αυτή είναι μάλλον “δική τους” και άρχισαν να συμπεριφέρονται αναλόγως. Ετσι περιστατικά βίας, συκοφαντιών και στημένων κατηγορητηρίων εναντίων μη αρεστών υπαλλήλων είναι συνήθη φαινόμενα ενώ η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια έχει επέμβει κι άλλες φορές είτε εξαιτίας συμπεριφοράς της διευθύντριας, είτε άλλων εργαζομένων. Η ίδια η διευθύντρια, παραμένει εδώ και χρόνια στην θέση της αν και όλα τα γεγονότα και ντοκουμέντα την διαψεύδουν περίτρανα ενώ τουλάχιστον περίεργη είναι και η στάση άλλων διευθυντικών στελεχών στα κεντρικά της ΕΡΤ τα οποία αν και ενημερώθηκαν για την εν γένει συμπεριφορά της, δεν έχουν πράξει το παραμικρό ώστε το εργασιακό περιβάλλον στην ΕΡΑ Κομοτηνής να επανέλθει σε φυσιολογικά και κυρίως σε νόμιμα επίπεδα.

Η συνέχεια στις οθόνες μας…


rodopinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: