18.3.13

Πάγωμα στην πληρωμή συντάξεων για Βρετανούς συνταξιούχους της Κύπρου...

Η βρετανική κυβέρνηση παγώνει την καταβολή συντάξεων προς Βρετανούς συνταξιούχους που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γκρεγκ Κλαρκ. Το ...
πάγωμα ισχύει έως τουλάχιστον αύριο Τρίτη έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το τραπεζικό σύστημα στο νησί.

Ο κ. Κλαρκ διαβεβαίωσε τις «αρκετές χιλιάδες» των Βρετανών συνταξιούχων ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή και ότι η καταβολή τους θα συνεχιστεί κανονικά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σημείωσε επίσης ότι όποιος Βρετανός συνταξιούχος στην Κύπρο το επιθυμεί μπορεί να ζητήσει άμεσα την αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού για την πληρωμή της σύνταξής του επικοινωνώντας με το Διεθνές Κέντρο Συντάξεων.

Ο κ. Κλαρκ χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Κύπρο «ανησυχητικές» όχι μόνο για τους πολίτες της χώρας, αλλά και για όσους Βρετανούς επηρεάζονται. Επιβεβαίωσε επίσης τη δήλωση του πολιτικού του προϊσταμένου υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν ότι η κυβέρνηση θα αποζημιώσει τα περίπου 3.000 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην Κύπρο για όποια ζημιά υποστούν οι καταθέσεις τους.

Για τους υπόλοιπους Βρετανούς καταθέτες στην Κύπρο, ο κ. Κλαρκ σχολίασε ότι ναι μεν η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά το θέμα υπόκειται στην κυπριακή νομοθεσία....
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: