20.3.13

Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων της Ιερισσού...

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2014 η δίκη από το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής των τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της..
. επέμβασης της αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Στη διάρκεια τότε της αστυνομικής επιχείρησης είχαν σημειωθεί επεισόδια όταν αντέδρασαν κάτοικοι που είναι αντίθετοι στην επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα σπίτια των τεσσάρων κατηγορουμένων είχαν βρεθεί κυνηγητικά όπλα, που δεν είχαν δηλωθεί στις Αρχές, κροτίδες και ραδιοπομποί.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορούμενων ζήτησαν αναβολή, καθώς υποστήριξαν ότι δεν είχαν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Στο μεταξύ, άλλοι 20 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, έλαβαν κλήσεις για να απολογηθούν ανωμοτί, για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή των Σκουριών, στις 17 Φεβρουαρίου 2013. Είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν τηνΠαρασκευή, στις τοπικές αστυνομικές αρχές, ενώ στη συνέχεια η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου...
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: