11.3.13

Παραπομπή του Μπερλουσκόνι για διαφθορά...

Την άμεση παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της διαφθοράς αποφάσισε το δικαστήριο της Νάπολης, σχετικά με το χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο με 3 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2007.

Ο ... ίδιος ο Ντε Γκρεγκόριο, καταθέτοντας στην εισαγγελία της Νάπολης, παραδέχθηκε ότι πριν από έξι χρόνια, χρηματίστηκε από το Μπερλουσκόνι για να εγκαταλείψει το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών και να στηρίξει την κεντροδεξιά συμμαχία του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στη γερουσία, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι. Παράλληλα, στην υπόθεση Ρούμπι-Γκέιτ, η εκδίκαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο, οι δικαστές ζήτησαν σήμερα το πρωί τρεις γιατροί διορισμένοι από το δικαστήριο (ένας οφθαλμίατρος, ένας καρδιολόγος κι ένας παθολόγος) να επισκεφθούν και πάλι το μεγιστάνα του Τύπου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε και να αποφανθούν αν η κατάσταση της υγείας του τού επιτρέπει να παρευρίσκεται στις δικασίμους. Η τελική απόφαση για τυχόν αναβολή ή τέλεση της σημερινής δικάσιμου, αναμένεται να ληφθεί γύρω στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ιταλίας.

Κατόπιν αιτήματός του, ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο θα γίνει δεκτός αύριο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Ο Αλφάνο αναμένεται να ζητήσει από τον ιταλό πρόεδρο μια, έμμεση έστω, παρέμβαση για να σταματήσει ο, σύμφωνα με την κεντροδεξιά, «δικαστικός κατατρεγμός» του Μπερλουσκόνι.

Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: