10.3.13

Τους ξήλωσαν αλλά άρχισε ο πονοκέφαλος ...

Όταν μιλάς πολύ κάνεις κακό κυρίως στον ίδιο σου τον εαυτό. Άσχετα με το αν ο Μέργος, ίσως και να έβγαζε το φίι από την τρύπα όταν μιλούσε για μείωση του κατώτατου μισθού.

Παρελθόν αποτελούν από το απογευμα τυ Σαββάτου για την...
κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος.

Ο λόγος που τους οδήγησε παραίτηση είναι η ποινική δίωη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για σύμβαση που υπέγραψε το 2007 για την δημιουργία μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι, η οποία φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ. Σε εκείνο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, πρόεδρος ήταν ο τέως πια επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και μέλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος.

Και οι δυο παραιτήσεις έγιναν ήδη αποδεκτές από τον πρωθυπουργό.

Τη γενκή γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο δεν βρίσκεται κανείς να αντικαταστήσει τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος μάλιστα όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να έχει αντικατασταθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Μέχρι τώρα τα πρόσωπα που έχουν βολιδοσκοπηθεί από την κυβέρνηση εμφανίζονται όλα απρόθυμα. Και αυτό γιατί πρόεκειται για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί ήδη από τον Τάκη Αθανασόπουλο, έχουν ωριμάσει και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται και δεσμευτικές προσφορές όπως για παράδειγμα για την περίπτωση της ΔΕΠΑ.

Συνεπώς, αν και υπάρχουν σημαντικά πρόσωπα για να αναλάβουν το ΤΑΙΠΕΔ, κανένας δε θέλει να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε ο Τάκης Αθανασόπουλος.

Τέλος σημειώνεται πως πρέπει να βρεθεί άμεσα ο νέος πρόεδρος για το ΤΑΙΠΕΔ αφού η παραίτηση Αθανασόπουλου «φρενάρει» τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύτηκε τις ιδιωτικοποιήσεις, έναν νευραλγικό τομέα για την οικονομία, πάνω στον οποίο η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας...
 http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: