26.3.13

Ψάχνουν λύσεις για την κάλυψη κενών στα σχολεία...

tokarfi.gr
Ολο και πιο πιθανό γίνεται το ενδεχόμενο αύξησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών από το ερχόμενο σχολικό έτος, καθώς οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών δεν φαίνεται να επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία.

Οπως...
προέκυψε χθες, το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα πιστώσεις για τις προσλήψεις μόλις 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων το ερχόμενο έτος (για 10 μήνες υπηρεσίας ο καθένας, συνεπώς 20.000 ανθρωπομήνες), αριθμός σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με τον αριθμό αναπληρωτών που προσελήφθησαν φέτος.

Παρότι βεβαίως αναμένεται να εγκριθούν κι άλλες πιστώσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το πιο πιθανό είναι να μην επαρκέσουν για την κάλυψη των κενών, δεδομένων και των ελαχίστων μόνιμων προσλήψεων που αναμένονται και φέτος.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει ότι θα αναδιοργανωθεί και ο τρόπος που τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει ακόμα αν αυτό θα αρκέσει για την κάλυψη των σχολείων του χρόνου, ή θα απαιτηθεί και αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: