21.3.13

Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή μετά την είδηση για το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας - ΒΙΝΤΕΟ...

Μετά την είδηση για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τράπεζα που ωθούνται στην απόλυση συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.
Οι περίπου 500 υπάλληλοι της Λαϊκής βρέθηκαν...
αντιμέτωποι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής όπου σε λίγο προγραμματίζεται να ξεκινήσει συνεδρίαση για την έγκριση της δημιουργίας ταμείου Αλληλεγγύης.

Πριν από λίγα λεπτά ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και πολιτών, που πληροφορήθηκαν την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την τράπεζα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ.

Μάλιστα, πριν από λίγο διαδηλωτές προσπάθησαν να μετακινηθούν προς το κτίριο της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί στους εργαζόμενους της τράπεζας. Στο ρεπορτάζ του Ραδιοτηλεοπτικού Ιδρύματος Κύπρου γίνεται λόγος για 500 απολύσεις. Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι «είναι υποχρεωμένη να διαψεύσει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας».

Οι ατέλειωτες ουρές έξω από τα ATM των κυπριακών τραπεζών, το γεγονός ότι οι Κύπριοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων πάνω από 500 ευρώ -γεγονός που έχει σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στη μεγαλόνησο- και η απειλή της χρεοκοπίας της Κύπρου έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες της Μεγαλονήσου...
Klik VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια: