6.3.13

Προτάσεις Απόστολου Κακλαμάνη για την αποσυμφόρηση των φυλακών...


O πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β’ Αθήνας ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας σήμερα κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επισήμανε την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών στις οποίες πλέον του 50% των κρατουμένων είναι...
αλλοδαποί και το 40% με υποθέσεις ναρκωτικών.

«Για τον σκοπό αυτό», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, «πρέπει να ενεργοποιηθούν όσες διμερείς συμφωνίες υπάρχουν με ξένες χώρες για την συνέχιση της έκτισης ποινών στην χώρα προέλευσης καθενός από τους κρατουμένους αλλοδαπούς. Για τις υπόλοιπες χώρες να προταθεί από ελληνικής πλευράς η υπογραφή συμφωνιών αμοιβαίας έκδοσης κρατουμένων και παρερχομένου ευλόγου χρόνου άνευ αποτελέσματος, να απελαύνονται στην αντίστοιχη χώρα προέλευσής τους όσοι εκτίουν ποινές στις ελληνικές φυλακές».

Παράλληλα, είπε ότι «σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να διευκολυνθεί η έξοδος από την χώρα αλλοδαπών που εισήλθαν λαθραίως και παρέμειναν στην Ελλάδα παρανόμως.

Μέχρι τώρα όταν αυτοί αποφασίζουν να φύγουν συλλαμβάνονται στα σύνορα, οδηγούνται στα δικαστήρια, καταδικάζονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και επειδή οι πλείστοι εξ’ αυτών αδυνατούν να εξαγοράσουν την ποινή τους, σωρεύονται στις φυλακές, με αυτονόητη την διόγκωση του αριθμού των κρατουμένων και την ενίσχυση της εγκληματικότητας ,για την οποία οι φυλακές αποτελούν την ''μεγάλη σχολή του εγκλήματος'' στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: