19.3.13

Γ. Ομήρου: «Όχι» σε μια συμφωνία που θα καταστήσει την Κύπρο αποικία...

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει «όχι» σε μία συμφωνία η οποία, όπως είπε, θα καταστήσει την Κύπρο εκ νέου αποικία.

Μετά την απόρριψη των μέτρων θα συζητηθεί η...
έκδοση εθνο-ομολόγου για την εξασφάλιση ρευστότητας, πρόσθεσε ενώ, όπως μεταδίδει το sigmalive, δήλωσε έτοιμος να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου.

«Κάποιοι εκτός Κύπρου θέλουν να μας γυρίσουν σε καθεστώς αποικίας. Θέλουν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μία Ευρώπη της φτώχιας και του δυσθεώρητου χάσματος βορά και νότου. Το ζήτημα είναι εάν η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα αποδεχθεί να μετατραπεί σε ένα πειραματόζωο. Η απάντηση είναι “όχι” στην υποδούλωση και το νέο αποικιακό ζυγό», δήλωσε.

Στη συνέχεια διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το Eurogroup να εκδίδει μία απόφαση που βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τις κοινοτικές οδηγίες. Το Eurogroup δεν έλαβε υπόψη του ότι η Κύπρος περιήλθε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας των ίδιων των αποφάσεων του, είπε αναφερόμενος στην απόφαση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η ομιλία του Γ. Ομήρου
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Γιαννάκης δήλωσε πως δεν αμφισβητεί πως δέχθηκε εκβιασμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ωστόσο συνεχίζοντας είπε ότι όφειλε να ζητήσει χρόνο για να συζητήσει με τα κυπριακά κόμματα τις εξελίξεις.

«Η πρότασή μας είναι η απόρριψη του εκβιασμού του Eurogroup και η επαναδιαπραγμάτευση. Ο Πρόεδρος τότε θα έχει την αμμέριστη συμπαράστασή μας. Αύριο θα συζητήσουμε την έκδοση εθνο-ομολόγου και με την πώληση της μίας εκ των δύο τραπεζών θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις άμεσες επιπτώσεις. Αύριο θα συζητήσουμε τα μέτρα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: