15.3.13

Μάριο Ντράγκι: «Γεφυρώστε το χάσμα παραγωγικότητας - εργατικού κόστους»...


Δηλώσεις του σε συνάντηση με αρχηγούς κρατών της Ευρωζώνης...
Την ανησυχία του για τη χαμηλή παραγωγικότητα και το υψηλό εργατικό κόστος, που πλήττουν τις προοπτικές της Ευρωζώνης, εξέφρασε το...
βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως επισημαίνει το Reuters, στη συνάντηση που κράτησε δύο ώρες περίπου, ο κ. Ντράγκι παρουσίασε στο κοινό του σειρά στοιχείων που δείχνουν τις οικονομικές αποκλίσεις εντός της Ευρωζώνης.

Στο επίκεντρο της παρουσίασης ήταν το αυξανόμενο χάσμα που παρατηρείται σε κράτη - μέλη μεταξύ του εργατικού κόστους και της παραγωγικότητας της εργασίας.

«Ήταν μία πολύ αναλυτική παρουσίαση που υπογράμμισε το αυξανόμενο χάσμα, ειδικά σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία», είπε για τη συνάντηση στο Reuters ευρωπαίος διπλωμάτης.

«Ο Ντράγκι είπε ουσιαστικά ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να κλείσει η "ψαλίδα", είτε μειώνοντας το εργατικό κόστος ή αυξάνοντας την παραγωγικότητα και ανέφερε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το χάσμα σε μία συγκεκριμένη χώρα, τόσο λιγότερα περιθώρια υπάρχουν για να κλείσει αυτό», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: