5.3.13

Επιλογή του Τσίπρα...



... η τοποθέτηση του Κώστα Αρβανίτη στον «105.5 Στο Κόκκινο» ...

Ήταν η πλέον εύστοχη κίνηση. Η ανάθεση της διεύθυνσης του «105.5 Στο Κόκκινο» στον Κώστα Αρβανίτη μοιάζει ευθύς εξαρχής ως μία σωστή απόφαση (μένει και να αποδειχθεί, βέβαια). Για...

δύο, βασικούς, λόγους:
* Χρειαζότανε για το σταθμό ένα πρόσωπο εκτός του κομματικού πυρήνα ώστε να μην διαθέτει ανάλογα βαρίδια.
* Χρειαζότανε ένα πρόσωπο το οποίο να γνωρίζει, φυσικά, από ραδιόφωνο.

Το καλό είναι πως ο Κώστας Αρβανίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του e-tetRadio, αποτελεί επιλογή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα μπορεί, ως έναν βαθμό, να δουλέψει ήσυχος και απερίσπαστος. Θα δεχτεί τρικλοποδιές, σίγουρα. Συνηθίζονται αυτά άλλωστε σε κομματικά ΜΜΕ. Πρέπει να βρει ο ίδιος τις ισορροπίες που απαιτούνται. Πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Μου αρέσει το ραδιόφωνο που κάνει ο Αρβανίτης, θα βρει πρόσφορο έδαφος και στο συγκεκριμένο σταθμό, τα εχέγγυα υπάρχουν.

Δίνουν εξετάσεις, αν δεν το έχουν καταλάβει. Και ο Κώστας Αρβανίτης αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο «105.5 Στο Κόκκινο» αποτελεί εκ των πραγμάτων το προσχέδιο για την ΕΡΤ σε περίπτωση που ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός. Για να δούμε λοιπόν, τι δείγματα γραφής θα δώσουν. Θα φτιάξουν ένα ραδιόφωνο πολυφωνικό, όχι κομματικό, αντικειμενικό; Το στοίχημα είναι μεγάλο.

Εν κατακλείδι: Όταν το «Έθνος» φωτογράφισε τον Κώστα Αρβανίτη ως τον «δημοσιογράφο της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με αριστερό προφίλ» ο οποίος, σύμφωνα με το ανυπόγραφο κείμενο της εφημερίδας, βρισκότανε στη λίστα του εισαγγελέα Νικολούδη για «περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής», ο νέος διευθυντής του «105.5 Στο Κόκκινο» απάντησε. Η περίπτωσή του δεν αφορούσε «διακίνηση μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής», αλλά απλώς μία μικρο-παράβαση «εκπρόθεσμης δήλωσης Πόθεν Έσχες». Το δήλωσε ο Αρβανίτης, έστειλε την απάντησή του και στην εφημερίδα αλλά η τελευταία συνέχισε να ζητάει... εξηγήσεις! Να αφήσει αυτά έγραφε και να απαντήσει γιατί βρίσκεται το όνομά του στη συγκεκριμένη λίστα. Τι κι αν απαντούσε ο δημοσιογράφος από την πρώτη στιγμή, το «Έθνος» συνέχιζε να θέτει τα ίδια ερωτήματα Δημοσιογραφία να σου πετύχει.


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: