10.3.13

Δεν τα βρηκαν Τρόικα-Στουρνάρας...

"Ορθοπεταλιά" για τις επόμενες μέρες προκειμένου να κλείνουν ορισμένα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης, ξεκινά από αύριο η κυβέρνηση. Όλα τα καυτά θέματα μένουν ανοικτά, καθώς... όμως και το ζήτημα αν θα διατηρηθεί τελικώς για ένα ακόμα χρόνο η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

«Σήμερα δεν καταλήξαμε σε τίποτε» ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση Στουρνάρα με την Τρόικα. «Επιθυμία μας και επιθυμία δική τους είναι να επιταχύνουμε από αύριο. Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις μέσα στην εβδομάδα. Πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής θα έχει συνάντηση μαζί τους» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και ο ενιαίος φόρος ακινήτων και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν παραμείνει σε εκκρεμότητα το ζήτημα, η Τρόικα ενδέχεται να ζητήσει την διατήρηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και για το 2013.

Οι συναντήσεις των επικεφαλής της Τρόικα θα έχουν νέα κρίσιμη συνάντηση και αύριο με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Έχουν δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων για την επόμενη δόση και θα συζητηθούν» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών που συμπλήρωναν πως «η Τρόικα θα κάνει την αποτίμηση και των προτάσεων των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών κ.ά».

Στη συζήτηση ετέθη και το θέμα της ρύθμισης πληρωμής των εισφορών για τα ασφαλιστικά ταμεία, που εξετάζεται όμως ξεχωριστά και παράλληλα από εκείνη για τα χρέη στην εφορία.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, το υπουργείο Οικονομικών τόνιζε πως δεν ετέθη θέμα διορισμού ξένου προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ μετά την παραίτηση Αθανασόπουλου. Απέφυγε όμως οποιαδήποτε αναφορά σε πρόσωπα υποψηφίων λέγοντας ότι «αναμένουμε την τοποθέτηση νέου προέδρου».

Άλλες πηγές του υπουργείου ανέφεραν πάντως πως εξετάστηκε και το θέμα του επαναϋπολογισμού του «δημοσιονομικού κενού» που αναθεωρείται συνεχώς με βάση την πορεία του ΑΕΠ και άλλων παραγόντων αλλά θα καθορίσει τα μέτρα της διετίας 2015-2016.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: