18.3.13

Αυστριακές «ρουκέτες» κατά Ε.Ε. και Ρωσίας...

Βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας για την απόφαση του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο εξαπέλυσε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.
Όπως είπε, «αν...
κάποιος θέλει να πλήξει τους ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι απλώθηκαν σε ένα μικρό νησί, σε έναν τομέα που σχεδόν δεν υπάρχουν οι νομοθετικές προβλέψεις, τότε θα πρέπει να παραδεχτεί πως ο κύπριος εργάτης, δεν φταίει σε τίποτε γι αυτό».

Ο Φάιμαν ανέφερε ακόμη ότι το καθήκον των ευρωπαίων πολιτικών είναι να φέρουν περισσότερη δικαιοσύνη στην ευρωπαϊκή συζήτηση.
Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο αυστριακός καγκελάριος είχε επισημάνει πως η Κύπρος πρέπει να υποστηριχτεί για να απαλλαγεί από το βάρος του χρέους, ακόμη και αν πιθανόν έγιναν λάθη και η χώρα ισοδυναμεί με έναν φορολογικό παράδεισο.

«Είναι καθήκον της Ευρωπαϊκής Ενωσης να βρει απαντήσεις, οι οποίες θα προστατεύουν τους απλούς ανθρώπους και τα μέσα εισοδήματα», δήλωσε ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ασκώντας κριτική στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: