5.3.13

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ...

Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης, επί των ημερών της διοίκησης του...
τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, οι Θόδωρος Ασπασίδης, Κώστας Καζαντζίδης και Ευάγγελος Δημητρίου, καθώς και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι.

Η υπόθεση αφορά στην ανάθεση της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων περιοχών σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη τουριστικών λεωφορείων. Επρόκειτο για έργο ύψους 148 χιλιάδων ευρώ κατά το σχολικό έτος 2008/2009.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι ανέθεσαν τη μεταφορά σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη λεωφορείων, δημιουργώντας προσκόμματα στους υπολοίπους συμμετέχοντες και ζητώντας έγγραφα, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα.

Ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου προσέφυγε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία όμως απέρριψε την προσφυγή του, με αποτέλεσμα αυτός να υποβάλλει μήνυση καταγγέλλοντας τον «παράτυπο αποκλεισμό» του από το διαγωνισμό...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: