1.3.13

ΚΥΠΡΟΣ: Διαβεβαίωσαν και πήραν φύλλο πορείας οι νέοι Υπουργοί...


Λευκωσία: Σκληρή δουλειά και συλλογική διαβούλευση ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις προς το λαό, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια προσφώνησής του στην...
τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκ μέρους των υπουργών στην αντιφώνησή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ανέφερε ότι χρειάζεται υψηλό αίσθημα ευθύνης και ότι όλοι οι Υπουργοί ζητούν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης.

Η τελετή άρχισε στις έντεκα το πρωί και λίγο πριν άρχισαν να καταφθάνουν οι νέοι υπουργοί με τις συζύγους, τα παιδιά τους και μέλη της στενής τους οικογένειας.

Κατευθύνθηκαν αμέσως στη νέα αίθουσα τελετών του Προεδρικού μεγάρου, όπου και έγινε η τελετή ορκωμοσίας.
Οι νέοι υπουργοί διαβεβαίωσαν πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρέλαβαν τα χαρτοφυλάκια τους από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Ο λαός αναμένει πολλά από εμάς, χρειάζεται σκληρή δουλειά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι μαζί και με τη συλλογική διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις και το κοινοβούλιο, θα πετύχουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε εξαγγείλει και έχουμε δεσμευθεί προς το λαό», είπε απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς ο Πρόεδρος.
Εκ μέρους των υπουργών, ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό τους και σημείωσε ότι όλοι έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι αναλαμβάνουν κάτω από συνθήκες που είναι οι δυσκολότερες που γνώρισε ο τόπος μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

«Μας περιμένει σκληρή δουλειά, επιμέλεια και δημιουργικότητα, οφείλουμε συναίσθημα υψηλής ευθύνης και καθήκον να εργαστούμε μέσα στα πλαίσια των οικονομικών θυσιών και της περισυλλογής που επωμίζεται ολόκληρος ο λαός», τόνισε.
Ο κ. Κασουλίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι πρώτος ο ίδιος ο Πρόεδρος όρισε μείωση των δικών του απολαβών κατά 25%, προσθέτοντας ότι «και εμείς προθύμως ακολουθούμε με τις μειώσεις που ήδη έχετε εξαγγείλει».

«Ο υπουργικός θώκος δεν πρέπει να θεωρείται από εμάς ως προνόμιο, αλλά ως έπαλξη προσφοράς και υπηρεσίας προς το κυπριακό λαό, ζητούμε κ. Πρόεδρε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση, ακόμη και διασπάθιση δημοσίου χρήματος που μπορεί να αγγίζει εμάς τους ιδίους», σημείωσε.
Ο κ. Κασουλίδης διαβεβαίωσε ότι όλοι οι υπουργοί θα επιτελέσουν το καθήκον τους και θα παράξουν το έργο για το οποίο ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ενώπιον του λαού.

Μετά την τελετή έγινε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου στο προαύλιο του Προεδρικού και αμέσως μετά οι νέοι υπουργοί παρακάθησαν στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων των Υπουργείων ως ακολούθως:
Χθες έγινε η εγκαθίδρυση του νέου Προέδρου στο Προεδρικό μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον τέως πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και του διπλωματικού...
philenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: