13.3.13

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας...

Διαδήλωση - διαμαρτυρία κατά της απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) για εξετάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιήσουν γονείς και μαθητές σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 3 το μεσημέρι στο...
υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.

Η απόφαση πάρθηκε στην ημερίδα, με θέμα τη «Διερεύνηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία» που διοργάνωσε την Κυριακή 10/3 στο κτήριο του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών το Διασυλλογικό 14 ΠΠΣ από όλη την Ελλάδα.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα θέματα των ΠΠΣ, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΣ των σχολείων.

«Εκφράστηκε η γενική αντίθεση όλων των ομιλητών για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια προκειμένου να αναβαθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας και η παροχή εκπαίδευσης από τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Και μάλιστα όταν η επιβολή των εξετάσεων αυτών γίνεται με βίαιο και αιφνιδιαστικό τρόπο στα μέσα της σχολικής χρονιάς, βρίσκει απροετοίμαστους και αναστατώνει τους μαθητές που ήδη φοιτούν στα Π.Π.Γυμνάσια και Δημοτικά.

Με δυναμικό τρόπο οι γονείς και μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες στη γνώση», προσθέτει η ανακοίνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: