8.3.13

Κοντογιάννης: Άδικο να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ιατρικές συνταγές όταν δεν υπάρχει σύνδεση ίντερνετ ...


Να υπάρχει σύνδεση ίντερνετ ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε
στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και...
πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου Πύργου, επεσήμανε πως είναι αναγκαίο να δοθεί άμεσα λύση, καθώς οι ασφαλισμένοι υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 1 ευρώ ανά χειρόγραφη συνταγή.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σε πολλά χωριά, κυρίως, της Ελλάδας παρουσιάζεται το φαινόμενο να μην υπάρχει σύνδεση ίντερνετ με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων. Καθώς η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι υποχρεωτική, οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 1 ευρώ ανά χειρόγραφη συνταγή και να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, με μεγάλη αναμονή καθημερινά, καθώς οι ασύρματες συνδέσεις (με στικάκι) παρουσιάζουν διακοπές.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συμβαίνουν στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Πύργου, όπου καθημερινά οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να περιμένουν ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να υπάρχει σύνδεση ίντερνετ ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο μέρος της Ελλάδας, με δεδομένο ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι υποχρεωτική;

2. Θα εξετάσει το Υπουργείο Υγείας τη δυνατότητα να μην πληρώνουν το 1 ευρώ οι ασφαλισμένοι, σε περίπτωση που η συνταγογράφηση γίνεται χειρόγραφα χωρίς δική τους υπαιτιότητα, λόγω έλλειψης ίντερνετ»;..
 http://ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: