13.3.13

Υιοθέτησε και εσύ ένα καρδινάλιο μπορείς!...

«Υιοθέτησε και εσύ ένα... καρδινάλιο μπορείς!». Μέχρι τώρα υιοθετούσαμε αρκουδάκια η ελεφαντάκια τώρα με την εκλογή του 266ου Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας μπορούμε να υιοθετήσουμε... κοτζάμ καρδινάλιο! Ο λόγος για την...
ιστοσελίδα adopteuncardinal.org, που προτείνει στους πιστούς να υιοθετήσουν έναν καρδινάλιο και να τον βοηθήσουν, συνοδεύοντάς τον δια της προσευχής, να κάνει τη σωστή επιλογή.

Δίνοντας ένα όνομα και μία διεύθυνση email, ο πιστός, χρήστης του Ιντερνετ, αναλαμβάνει στην τύχη έναν από τους 115 καρδινάλιους του Κογκλάβιου, στον οποίο στο εξής απευθύνει τις προσευχές του και, για να βοηθηθεί στο έργο του, λαμβάνει μέσω email μία φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του... υιοθετημένου του καρδιναλίου.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Ούλι Χεκλ, εκ των ιδρυτών της ιστοσελίδας μαζί με άλλα μέλη του διεθνούς καθολικού κινήματος νέων, "οι καρδινάλιοι έχουν ανάγκη από την προσευχή μας" αυτήν την περίοδο των συνεδριάσεων του Κογκλαβίου.

Η ανταπόκριση είναι μεγάλη στις ενορίες, στις οργανώσεις της καθολικής εκκλησίας, στα γηροκομεία. Μέχρι σήμερα, 489.000 πιστοί έχουν υιοθετήσει έναν καρδινάλιο σε αυτό "το τόσο μεγάλο κίνημα ομαδικής προσευχής", όπως δήλωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Εδρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: